Πανέτοιμος, μπροστά στο κοινό του που θα έχει κατακλύσει το γήπεδο της Τούμπας, είναι ο ΠΑΟΚ για να πάρει ένα αποτέλεσμα απέναντι στον Άγιαξ που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει επί ίσοιος όροις την πρόκριση στα play offs του Champions League.
Ο πρώτος αγώνας του Γ΄ προκριματικού γύρου της διοργάνωσης θα διεξαχθεί απόψε (6/08, 20:00), με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να βρίσκει απέναντί της τον ημιφιναλίστ της προηγούμενης περιόδου και νταμπλούχο Ολλανδίας, Άγιαξ.
Ο Αμπελ Φερέιρα και οι παίκτες του γνωρίζουν πολύ καλά το πόσο δύσκολη αποστολή θα έχουν απέναντι στον «Αίαντα», ωστόσο, η αισιοδοξία υπάρχει και άπαντες είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα για να έρθει η πρόκριση.
Ο Πορτογάλος προπονητής γνωρίζει πολύ καλά ότι μία νίκη και δη χωρίς να δεχτεί γκολ η ομάδα, θα ανεβάσει στα ύψη τη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του ενόψει της ρεβάνς της 13ης Αυγούστου στο Αμστερνταμ, οπότε η ενδεκάδα που θα παρατάξει δεν έχει πολλές εκπλήξεις.
Μπροστά από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη θα βρίσκονται οι Μάτος με το Γιαννούλη στα δύο άκρα της άμυνας, και οι Κρέσπο, Βαρέλα θα είναι το δίδυμο των στόπερ.
Ο Εσίτι θα είναι ο ένας από τους δύο κεντρικούς χαφ και αυτός που θα έχει περισσότερο ανασταλτικά καθηκόντα, με τον Ελ Καντουρί, εφόσον είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση να είναι ο ποδοσφαιριστής που θα έχει και δημιουργικό ρόλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής.
Στην επίθεση ο Τσούμπα Άκπομ θα έχει κοντά του τον Πέλκα ενώ Ζαμπά και Μπίσεσβαρ θα καλύψουν τις πλευρές. Ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε αρκετές δοκιμές τις προηγούμενες ημέρες στις θέσεις των μεσοεπιθετικών, ωστόσο φαντάζει δύσκολο να προχωρήσει σε εκπλήξεις, τουλάχιστον στα πρόσωπα της ενδεκάδας που θα παρατάξει το βράδυ της Τρίτης.
Αυτό που έχει ζητήσει επανειλημμένα από τους παίκτες του ο Φερέιρα είναι να ασκήσουν μεγάλη πίεση στους αντιπάλους τους και να μην τους επιτρέψουν να πάρουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, όπου υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες. Ο Πορτογάλος ελπίζει ότι εφόσον ο ΠΑΟΚ κλείσει τους διαδρόμους θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που θα βρει για να κάνει τη ζημιά στην αντεπίθεση.

naftemporiki.gr