Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Ολυμπιακός Βόλου και Τρίκαλα, σε αναμέτρηση για τη 16η αγωνιστική της Football League, που διεξήχθη την Κυριακή (19/1).
Οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν στο γήπεδο της Νεάπολης σε ένα θεαματικό ματς με εκατέρωθεν ευκαιρίες και αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2.
Ένα αποτέλεσμα που διατήρησε τους Τρικαλινούς στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +3 από τη δεύτερη Βέροια, με τους «ερυθρόλευκους» της Μαγνησίας από την άλλη να παραμένουν πέμπτοι.
Ο Ολυμπιακός Βόλου προηγήθηκε στο ξεκίνημα του ματς, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και το γύρισαν νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο αλλά οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου κατάφεραν να σώσουν την παρτίδα δέκα λεπτά πριν από το φινάλε.
Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου μπήκε στο ματς με επιθετικές διαθέσεις και, αφού προειδόποισησε στο 9' με τον Πόζογλου, στο 14' πήρε προβάδισμα στο σκορ με κεφαλιά ψαράκι του Κέρι.
Μετά το γκολ που δέχθηκαν, οι Τρικαλινοί ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 29' έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Σταματή. Οι φιλοξενούμενοι επέμειναν και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Βοσνακίδη. Ο Ριζογιάννης ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, ευστόχησε και έγραψε το 1-1.
Με το... καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο, και συγκεκριμένα στο 51', ο ΑΟΤ κατάφερε να πάρει... κεφάλι στο σκορ χάρις σε αυτογκόλ του Φαζού. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι πίεσαν και είχαν τέσσερις μεγάλες στιγμές με Φαζό (59', 66'), Πόζογλου (65') και Τσιάρα (70').
Τελικά, η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 74' με τον Φαζό να σκοράρει με κοντινή προβολή, ισοφαρίζοντας σε 2-2, και να εξιλεώνεται για το αυτογκόλ του. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι άνοιξε, με τους Τρικαλινούς να φτάνουν κοντά στο γκολ στο 81' όταν ο Φαζός με τάκλιν αυτοθυσίας έκοψε σωτήρια τον Σταματή.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου), με βοηθούς τους Μάνο (Λάρισας) και Στάικο (Λάρισας). Τέταρτος ήταν ο Πανυτσίδης (Κοζάνης).
Κίτρινες: 5' Τσιάρας, 45+1' Βοσνακίδης, 75' Κουτσιανικουλης - 64' Παπαγεωργίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σούλης Παπαδόπουλος): Ξενοδόχοφ, Γραικός, Βοσνακίδης (67' Ναβαλόν), Φαζός, Μπουτζίκος, Τσιάρας, Μητρόπουλος (58' Ράντι), Κουτσιανικούλης (79' Σκοπελίτης), Κέρι, Πόζογλου, Τσίτας.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Περικλής Αμανατίδης): Ζαρόπουλος, Σανδραβέλης, Βέρτζος, Οικονομόπουλος, Νιάρος, Ριζογιάννης, Παπαγεωργίου (79' Λώττας), Τεγούσης, Γρηγορόπουλος (71' Γιαννίτσης), Τσίπρας, Σταματής (87' Άλεξιτς).

a-sports.gr