Ντέρμπι Δικεφάλων έβγαλε η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στην προημιτελική φάση του θεσμού. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος ευνοημένος διότι θα αναμετρηθεί με την έκπληξη του θεσμού, Αναγέννηση Καρδίτσας, που αγωνίζεται στη Super League 2. Επίσης, ο Ολυμπιακός έπεσε στα... μαλακά καθώς θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό, ενώ ο Άρης θα παίξει με τη Λαμία.
Ωστόσο στην ημιτελική φάση θα προκύψει ακόμη ένας πρόωρος τελικός καθώς ο νικητής του ζευγαριού ΠΑΟΚ - ΑΕΚ θα παίξει με τον νικητή του αγώνα Παναιτωλικός - Ολυμπιακός. Αντιθέτως, ο δρόμος του Τριφυλλιού μοιάζει πιο βαρός καθώς απέναντί του θα βρει τον νικητή του ζευγαρίου Άρη - Λαμίας.
Οι αναμετρήσεις των προημιτελικών είναι διπλές και θα διεξαχθούν στις 18-20 και 25-27 Ιανουαρίου. Οι ημιτελικοί είναι επίσης διπλοί και θα πραγματοποιηθούν στις 8-10 Φεβρουαρίου και 1-3 Μαρτίου. Σε αυτές τις δύο φάσεις ισχύει κανονικά ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ (σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη και τις διοργανώσεις της UEFA). Ο τελικός, είναι προγραμματισμένος στις 21 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ.
Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης
Άρης - Λαμία
Παναιτωλικός - Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός - Αναγέννηση Καρδίτσας
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Τα ζευγαρώματα των ημιτελικών
Νικητής Παναθηναϊκού/Αναγ. Καρδίτσας - Νικητής Άρη/Λαμία
Νικητής ΠΑΟΚ/ΑΕΚ - Νικητής Παναιτωλικού/Ολυμπιακού

ethnos.gr