Νίκη-μισή πρόκριση πέτυχε μέσα στη Μαδρίτη η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε με 2-1 της Ρεάλ στο πιο δυνατό ζευγάρι των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Αγγλοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως στο 60ό λεπτό βρέθηκαν –κόντρα στη ροή– πίσω στο σκορ, όταν έπειτα από λάθος στην άμυνα ο Ισκο έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ έκανε το 1-0. Η Σίτι όμως αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς στο 78΄, ενώ ο Ντε Μπρόινε από το σημείο του πέναλτι στο 83΄ χάρισε την πρώτη νίκη στην ιστορία της Σίτι, απέναντι στη Ρεάλ.

Σπουδαία νίκη, που της δίνει (μικρό) προβάδισμα πρόκρισης πέτυχε και η Λυών επί της Γιουβέντους με 1-0. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι σημείωσε ο Τουσάρ στο 31ο λεπτό.

«Πύρρειoς» ήταν η προχθεσινή νίκη της Μπάγερν επί της Τσέλσι με 3-0 στο Λονδίνο, καθώς η πρωταθλήτρια Γερμανίας έχασε για ένα μήνα το βαρύ πυροβολικό της, τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Πολωνός στράικερ πέτυχε το τρίτο γκολ των Βαυαρών στο «Στάμφορντ Μπριτζ» αλλά τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός για τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με γερμανικά ρεπορτάζ, κάτι που σημαίνει μεταξύ άλλων ότι θα χάσει και τη ρεβάνς του Μονάχου στις 18 Μαρτίου.

Τουλάχιστον η Μπάγερν μπορεί να βασίζεται στον Σερζ Γκνάμπρι, τον άλλον σκόρερ της την Τρίτη, που με τα δύο τέρματα στην έδρα της Τσέλσι έφτασε τα έξι φέτος στο Λονδίνο, καθώς ο πρώην παίκτης της Αρσεναλ είχε πετύχει τέσσερα στον εκτός έδρας αγώνα με την Τότεναμ, στη φάση των ομίλων.

Η εμφατική νίκη των Βαυαρών στο Λονδίνο τούς έχει καταστήσει πλέον φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, σύμφωνα με Αγγλους μπουκμέικερ, ενώ όταν έγινε η κλήρωση ήταν το πέμπτο φαβορί.

Η Μπαρτσελόνα έχει κι αυτή την τύχη στα χέρια της μετά το 1-1 που απέσπασε από τη Νάπολι στο «Σαν Πάολο» προχθές, αν και τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αρτούρο Βιδάλ, που χάνει και τη ρεβάνς. Η Νάπολι πάντως δεν χάνει τις ελπίδες της και ετοιμάζεται για... πόλεμο στο «Καμπ Νου».

«Θα αγοράσουμε κράνη και πανοπλίες για τον δεύτερο αγώνα», υποσχέθηκε ο σπανίως φειδωλός σε δηλώσεις Τζενάρο Γκατούζο. Ο προπονητής της Νάπολι τόνισε ότι δεν έχει κριθεί τίποτε ακόμη και η αμυντική προσέγγιση της ομάδας του θα έχει συνέχεια στο «Καμπ Νου». «Μετά βίας είχαν ένα σουτ στο τέρμα, αλλά σκόραραν από το μοναδικό μας λάθος», πρόσθεσε ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ.

Καθημερινή