Η κλήρωση της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας δεν είχε κάποιο μεγάλο ντέρμπι, όμως έφερε δύο δυνατούς αντιπάλους για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την πιο δύσκολη κλήρωση, καθώς θα αντιμετωπίσουν την Ξάνθη, ενώ οι πράσινοι έπεσαν με τη Λαμία που πέρσι στην ίδια φάση τους είχε αποκλείσει.
Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, οι δύο Δικέφαλοι είχαν εύκολη κλήρωση, καθώς θα αντιμετωπίσουν δύο ομάδες της Football League. Την Παναχαϊκή οι Θεσσαλονικείς και τον Κισσαμικό η Ένωση. Οι τέσσερις «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου θα δώσουν τα πρώτα παιχνίδια εκτός έδρας και της ρεβάνς στο γήπεδο τους.Από τα υπόλοιπα ζευγάρια ξεχωρίζει η κρητική μονομαχία ανάμεσα σε Εργοτέλη και ΟΦΗ, ενώ η Λάρισα κληρώθηκε με τον Αστέρα Τρίπολης και ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανιώνιο. Τέλος ο τρίτος της βαθμολογίας Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει τον ουραγό Απόλλων Σμύρνης.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι αναμετρήσεις των «16» θα γίνουν στις 8, 9, 10 Ιανουαρίου τα πρώτα ματς και στις 22, 23, 24 Ιανουαρίου οι ρεβάνς.
Αναλυτικά τα ζευγάρια:
Λαμία – Παναθηναϊκός
Ξάνθη – Ολυμπιακός
Παναχαϊκή – ΠΑΟΚ
Απόλλων Σμύρνης – Ατρόμητος
Εργοτέλης – ΟΦΗ
Κισσαμικός – ΑΕΚ
Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος

(in.gr)