Η Εθνική δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στο θετικό ξεκίνημα που πραγματοποίησε στο 2ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2022 και να αξιοποιήσει την ισοπαλία (1-1) στη Γρανάδα, απέναντι στην Ισπανία.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρουσιάστηκε κατώτερο των περιστάσεων, έμεινε στο 1-1 απέναντι στη Γεωργία στην Τούμπα και βρέθηκε από νωρίς πίσω στην κατάταξη.
Η ομάδα του Τζον Φαν Σιπ ήταν νευρική και άτολμη, χωρίς φαντασία και ταχύτητα στο παιχνίδι της, ενώ παρότι προηγήθηκε στο σκορ με αυτογκόλ στο 76ο λεπτό, δεν κατάφερε να κρατήσει το αποτέλεσμα για περισσότερα από δύο λεπτά.
Στο 8΄ ο Φορτούνης πάσαρε στον Γιαννούλη στην περιοχή, αυτός έκοψε για τον Τζόλη, αλλά το πλασέ του κατέληξε πάνω από το δοκάρι. Αυτή ήταν η μόνη ευκαιρία της Ελλάδας στα πρώτα 45 λεπτά, καθώς το προβλέψιμο και χωρίς εμπνεύσεις παιχνίδι της αντιμετωπίστηκε χωρίς πρόβλημα από τους παίκτες του Βίλι Σανιόλ.
Στο 68΄ ο Βλαχοδήμος απέκρουσε σωτήρια ένα ωραίο φάουλ του Αμπουρτζάνια, που πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και στο 76΄ η Εθνική προηγήθηκε: ο Λημνιός έκανε τη σέντρα και ο Κακαμπάτζε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ανενόχλητος, με μια «στραβοκλωτσιά».
Στο 78΄ όμως ο «δαιμόνιος» και μόνιμα απειλητικός Κβαρατσκέλια πέρασε σαν σε προπόνηση τον Μαυρία και με σουτ στην κλειστή γωνία (!) του Βλαχοδήμου ισοφάρισε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

naftemporiki.gr