Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον 4ο όμιλο του Europa League o Ολυμπιακός. 

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν 0-1 στο Βέλγιο από την Αντβέρπ και προκρίθηκαν ως δεύτεροι από τον 4ο όμιλο, πίσω από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία πέρασε απευθείας στους «16» αποσπώντας ισοπαλία (1-1) στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε. 

Η ελληνική ομάδα θα παίξει στα πλέι οφ της διοργάνωσης με μία από τις τρίτες των ομίλων του Champions League, δηλαδή μία από τις Μπαρτσελόνα, Σεβίλη, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Σερίφ, Αταλάντα, Λειψία, Πόρτο και Ντόρτμουντ. 

Οι πρωταθλητές βρέθηκαν από πολύ νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, σε ένα ματς όπου ήθελαν απαραίτητα τη νίκη για να ελπίζουν στην πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στους «16». 

Μόλις στο 7ο λεπτό ο νεαρός Μπαλικουίσα με σουτ από πλάγια θέση, κι αφού η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Σισέ κι άλλαξε πορεία, άνοιξε το σκορ, με το 1-0 να μένει ως το τέλος, αφού η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρέθηκε σε κακό βράδυ και δεν απείλησε.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ακίνδυνοι στο πρώτο ημίχρονο και ο Μαρτίνς ξεκίνησε με τρεις αλλαγές στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου (Ελ Αραμπί, Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας), προσδοκώντας σε άμεση βελτίωση, αλλά εις μάτην... 

Ο Ολυμπιακός παρέμενε νωθρός και απειλήθηκε με δεύτερο γκολ, αλλά ο Βατσλίκ κράτησε το σκορ με κάποιες καθοριστικές επεμβάσεις, ενώ ο Ολυμπιακός αναζητούσε ακόμα την πρώτη του καλή φάση, την πρώτη ευκαιρία να σκοράρει. 

naftemporiki.gr