Πολύ άσχημη ήταν η χθεσινή (22/08) βραδιά για την Ελλάδα, όσον αφορά την κατάταξη της UEFA, μιας και η χώρα μας παρέμεινε στην 16η θέση.
Μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Κράσνονταρ, η Ελλάδα έκλεισε χωρίς έξτρα βαθμούς την ευρωπαϊκή εβδομάδα, καθώς ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ηττήθηκαν από τις Τραμπζονσπόρ και Σλόβαν Μπρατισλάβας αντίστοιχα στα πρώτα μεταξύ τους ματς για τα play offs του Europa League.
Με τους «κιτρινόμαυρους», μάλιστα, να βρίσκονται ουσιαστικά εκτός Ευρώπης και τους Θεσσαλονικείς να καλούνται να κάνουν ανατροπή στην Τούμπα, το ελληνικό ποδόσφαιρο κινδυνεύει να χάσει τουλάχιστον μία ομάδα από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών Κυπέλλων.
Η Κύπρος παραμένει 15η με 24.875 βαθμούς (μετά την ήττα 3-0 του Απόλλωνα Λεμεσού από την Αϊντχόφεν) και η Ελλάδα είναι 16η με 23.500, ενώ αρκετά κοντά είναι η Κροατία με 22.375.
Στόχος της Ελλάδας είναι να τερματίσει αρχικά στη 15η θέση, προκειμένου από τη σεζόν 2021/22 να διατηρήσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν).
Αντίθετα, αν η Ελλάδα μείνει στη 16η θέση ή υποχωρήσει κι άλλο, χάνει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο (θα εκπροσωπηθεί από μία ομάδα στα προκριματικά του Champions League, καμία σε αυτά του Europa League 1 και τρεις σε αυτά του Europa League 2).

naftemporiki.gr