Την τρίτη σερί ήττα του στον 3ο όμιλο του Champions League γνώρισε απόψε (25/11) ο Ολυμπιακός. Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε των «ερυθρόλευκων» με 1-0 στο Καραϊσκάκη (είχε νικήσει και 3-0 στο «Ετιχαντ»), αποτέλεσμα με το οποίο η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε το 4Χ4 στο γκρουπ κι εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Για τον Ολυμπιακό των πολλών απουσιών (Ελ Αραμπί, Χασάν, Χολέμπας, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς) η σημερινή ήττα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τη συνέχεια.
Με το «καλημέρα» στο ματς η Σίτι ανέλαβε πλήρως τα ηνία του αγώνα, απέναντι στον Ολυμπιακό που δυσκολευόταν να περάσει τη μεσαία γραμμή.
Οι πάρα πολλές απουσίες ανάγκασαν την ελληνική ομάδα να μπει πολύ επιφυλακτικά στο γήπεδο και μέχρι το 89ο λεπτό δεν είχε ούτε μία τελική στο ματς!
Οι Άγγλοι έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες κι αν δεν ήταν σε μεγάλη βραδιά ο Σα, τότε το σκορ θα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις. Η πρώτη μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 31’ όταν ο Σα νίκησε τον Ζεσούς σε τετ α τετ, ωστόσο, πέντε λεπτά μετά η Σίτι άνοιξε το σκορ.
Προηγήθηκε ωραία κυκλοφορία της μπάλας, με τον Στέρλινγκ να βγάζει ασίστ με τακουνάκι στον Φόντεν κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1. Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή υποστηρίζοντας ότι στην αρχή της φάσης είχε γίνει φάουλ στον Ντρέγκερ.
Οι Πολίτες συνέχισαν την πίεσή τους και στο 45+1’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν κι ένα δεύτερο τέρμα. Ο Στέρλινγκ εκτέλεσε το φάουλ από πολύ καλή θέση, αλλά ο Σα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. 
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, αλλά ήταν αδύνατο να απειλήσει την εστία του Έμερσον που πέρασε ένα από τα πιο ήσυχα βράδια της καριέρας του.
Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα είχαν τις ευκαιρίες, αλλά ο Σα δεν τους επέτρεψε να «καθαρίσουν» από νωρίς τον αγώνα. Η μοναδική φάση που απείλησαν οι Πειραώτες ήταν στο 89’, με το σουτ του Φορτούνη να περνά άουτ.

naftemporiki.gr