Τον δεύτερο σημαντικό τίτλο της καριέρας του πανηγύρισε στο τουρνουά Open της Μασσαλίας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς.
Στον τελικό του τουρνουά ATP 250, ο Έλληνας πρωταθλητής επιβλήθηκε με 2-0 (7-5, 7-6) του 30χρονου Μιχαϊλ Κουκούσκιν από τον Καζακστάν και πήρε το τρόπαιο, το δεύτερο στην καριέρα του μετά από εκείνο που κατέκτησε το 2018 στην Στοκχόλμη.
Μετά την υπερπροσπάθεια στο Australian Open, όπου έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς και την δικαιολογημένη «κοιλιά» που έκανε στους αγώνες που συμμετείχε, ο 20χρονος τενίστας επανήλθε σε... φυσιολογικούς ρυθμούς και πανηγύρισε την κατάκτηση του τουρνουά, χωρίς, μάλιστα, να χάσει ούτε ένα σετ!
Στον καταληκτικό αγώνα οι δύο μονομάχοι «βάδιζαν» χέρι-χέρι μέχρι το 5-5 στα game. Σ΄ εκείνο το χρονικό σημείο, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 6-5 και στη συνέχεια «έσπασε» το σερβίς του Καζάκου για να φτάσει στο 7-5 και το 1-0, μετά από περίπου 50 λεπτά αγώνα.
Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς είχε κάποιες ενοχλήσεις στα πλευρά, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλός του και προηγήθηκε με 5-3.
Ωστόσο, παίζοντας με την «πλάτη στον τοίχο», ο Τσιτσιπάς απέδειξε για ακόμη μία φορά πως το μέλλον του ανήκει. Όχι μόνο δεν τα παράτησε για να πάει σε τρίτο σετ, αντίθετα ισοφάρισε σε 5-5 και προηγήθηκε με 6-5, για να κατακτήσει το σετ στο τάι μπρέικ.
Με τη νίκη του αυτή, ο Τσιτσιπάς βρίσκεται πλέον στο Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης που θα ανακοινώσει αύριο Δευτέρα η ATP και σε «απόσταση βολής» από την πρώτη κορυφαία δεκάδα του πλανήτη.

naftemporiki.gr