Σε αναζήτηση προπονητή μπαίνει η ΑΕΛ εν όψει της επόμενης σεζόν, καθώς ο Παναγιώτης Γκουτσίδης δεν θα συνεχίσει στον πάγκο.
Οι «βυσσινί» ενημέρωσαν το βράδυ της Πέμπτης (28/4) ότι ο 56χρονος τεχνικός συναντήθηκε με τον Αλέξη Κούγια, με τον μεγαλομέτοχο των Θεσσαλών να προτείνει ανανέωση της συνεργασίας για δύο χρόνια, αλλά ο Γκουτσίδης ενημέρωσε ότι για προσωπικούς λόγος δεν μπορεί να παραμείνει.
«Έγινε η συνάντηση μεταξύ του κ. Κούγια και του κ. Γκουτσίδη.
Ο κ. Κούγιας πρότεινε στον κ. Γκουτσίδη την συνεργασία για τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά δυστυχώς ο κ. Γκουτσίδης αφού ευχαρίστησε τον κ. Κούγια για την συνεργασία, ανακοίνωσε ότι για προσωπικούς λόγους δεν μπορεί να συνεχίσει την συνεργασία με την ΠΑΕ ΑΕΛ παρά το ότι ήταν ιδανική μέχρι σήμερα και χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ο κ. Γκουτσίδης διαβεβαίωσε τον κ. Κούγια ότι όσο αυτός, όσο και οι συνεργάτες του θα συνεχίζουν τις προπονήσεις όλων των ποδοσφαιριστών μέχρι να τελειώσει η έρευνα για την καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά των ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας και Βέροιας, εξαιτίας της οποίας η ΠΑΕ ΑΕΛ πιθανολογεί ότι τελικώς θα τιμωρηθούν με την προβλεπόμενη κύρωση του υποβιβασμού αυτές οι δύο ΠΑΕ και η ΠΑΕ ΑΕΛ θα δώσει τα μπαράζ με την ΠΑΕ Λεβαδειακός», αναφέρουν οι Θεσσαλοί στη σχετική ανακοίνωση.
Από την πλευρά του, ο Αλ. Κούγιας δήλωσε ότι η πόρτα θα είναι πάντα ανοικτή για τον έμπειρο προπονητή.
Αναλυτικά: «Δυστυχώς δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη, υπήρχε μία κατ' αρχήν προφορική συμφωνία με τον κ. Γκουτσίδη και τους συνεργάτες του αλλά είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση του και να δηλώσω ότι η συνεργασία μας σε όλους τους τομείς ήταν άψογη, υπήρχε ταύτιση απόψεων σε όλα τα θέματα και άλλωστε για αυτό τον λόγο αποδέχτηκα όλες τις εισηγήσεις του ακόμη και για απομάκρυνση ποδοσφαιριστών και να του ευχηθώ να φτάσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στην προπονητική του καριέρα γιατί το αξίζει και για τις γνώσεις του και για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του.
Η πόρτα της ΑΕΛ θα είναι πάντα ανοικτή για αυτόν. Δυστυχώς η Super League 2 είναι κατάρα για ομάδες σαν την ΑΕΛ και ανάχωμα για να έχεις καλούς προπονητές και καλούς ποδοσφαιριστές».
Με τη σειρά του, ο Π. Γκουτσίδης ανέφερε: «Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον κ. Κούγια προσωπικά για την ευκαιρία που μου έδωσε για να δουλέψω σε αυτή την μεγάλη ομάδα που λέγεται ΑΕΛ. Η συνεργασία μας ήταν άψογη και πραγματικά ήταν μία συνεργασία που μπορούσα να δουλέψω χωρίς παρεμβάσεις στο έργο μου.
Πιστεύω ότι ήταν μία χρονιά που προσπαθήσαμε για το καλύτερο, φτάσαμε στην πηγή να διεκδικήσουμε μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και αυτό ήταν μία συλλογική προσπάθεια με πρωτεργάτη τον Πρόεδρο κ. Κούγια, προπονητών, προσωπικού και πάνω από όλα ποδοσφαιριστών. Φεύγω σαν φίλος και με τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις. Εύχομαι η ομάδα να είναι γρήγορα εκεί που τις αξίζει, δηλαδή στην Super League 1».

a-sports.gr