Την απόφαση να ξεκινήσουν άμεσα σε αποχή από τη δράση έλαβαν οι διαιτητές της Super League 1, μετά και τα όσα συνέβησαν και ακούστηκαν εις βάρος τους με αφορμή το 0-0 στον αγώνα, Βόλος-Ολυμπιακός.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις που έγιναν εναντίον τους μετά την αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό, αλλά και το επεισόδιο στην οικία του διαιτητή, Άγγελου Ευαγγέλου (ρήψη κροτίδας από αγνώστους), οι ρέφερι αποφάσισαν να μην περιμένουν την 18η αγωνιστική για να απέχουν από τους αγώνες, αλλά να ξεκινήσουν άμεσα και συγκεκριμένα με το... καλημέρα στο 2020.

Μετά την εξέλιξη αυτή κι εφόσον υλοποιήσουν την απόφασή τους οι διαιτητές, το μεγάλο ντέρμπι της 17ης ημέρας της Super League, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, βρίσκεται... στον αέρα, όπως επίσης και η «κόντρα» των δύο κορυφαίων ομάδων της Θεσσαλονίκης, Άρης-ΠΑΟΚ.

Αρχικά είχαν εξαγγείλει αποχή από τις αναμετρήσεις της 18ης αγωνιστικής, καθιστώντας σαφές ότι δεν μπορούν να συνεχίζουν να «σφυρίζουν» εφόσον υπάρχουν παράγοντες που καταθέτουν μηνύσεις εναντίον τους, ζητώντας να αποσυρθούν προκειμένου να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα.

Μετά και την επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς την ΚΕΔ, το πρωί της Δευτέρας (23/12) και τις εμπρηστικές δηλώσεις από την πλευρά των παραγόντων, οι διαιτητές άλλαξαν γνώμη κι αποφάσισαν να επισπεύσουν την αποχή που είχαν εξαγγείλει.

Βάσει του προγράμματος, η 17η αγωνιστική πρόκειται να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιανουαρίου με τους αγώνες: ΟΦΗ - Βόλος, Άρης - ΠΑΟΚ, Ατρόμητος - Αστέρας, ΑΕΚ - Παναιτωλικός, Ξάνθη - ΑΕΛ, Πανιώνιος - Λαμία και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Εάν δεν βρεθεί άμεσα κάποια λύση, οι διαιτητές έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν την αποχή τους επ αόριστον.

naftemporiki.gr