Τρόμος χθες τα ξημερώματα σε μονοκατοικία ηλικιωμένης Βολιώτισσας, στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου, όταν αποπειράθηκαν να τη ληστέψουν δύο νεαροί. Ήταν 1.30 περίπου τα ξημερώματα, όταν οι δύο νεαροί διέρρηξαν το παράθυρο της πίσω αυλής της μονοκατοικίας και εισήλθαν σε αυτή, απειλώντας την ηλικιωμένη και ζητώντας της χρήματα.
Όπως έγινε γνωστό, οι ίδιοι δράστες φέρεται να διέρρηξαν και γειτονική μονοκατοικία χθες τα ξημερώματα, που είναι ωστόσο ακατοίκητη, καθώς και μια τρίτη στην περιοχή της οδού Πολυμέρη, με άγνωστο το ποσό των χρημάτων που έκλεψαν. Οι απανωτές αυτές διαρρήξεις και κλοπές προκαλούν έντονη ανησυχία στους δημότες, καθώς πρόσφατη είναι και η ληστεία σε βάρος υπαλλήλου περιπτέρου στην οδό Κασσαβέτη, με την απειλή μαχαιριού.
Η 91χρονη Βολιώτισσα έζησε τον τρόμο χθες τα ξημερώματα, όταν ξαφνικά μέσα στον ύπνο της, σαν σε όνειρο, είδε δύο σιλουέτες να κινούνται στο υπνοδωμάτιό της. Οι δύο άγνωστοι δράστες, που αναζητούνται από την Αστυνομία, διέρρηξαν το παράθυρο του μπάνιου, που βρίσκεται στην πίσω αυλή της μονοκατοικίας και αφού έσπασαν με λοστό το κάσωμα εισήλθαν σε αυτή και με τη χρήση φακού κατευθύνθηκαν στο υπνοδωμάτιο της 91χρονης. Η ηλικιωμένη τους αντιλήφθηκε και ξύπνησε έντρομη, ενώ απευθυνόμενη προς τους δύο διαρρήκτες, τους είπε ότι δεν είχε τίποτα άλλο, παρά 10 ευρώ, που βρήκαν και πήραν από ένα τσαντάκι στο τραπέζι. Ωστόσο φαίνεται πως δεν είδαν ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ που είχε παραπέρα… Η ηλικιωμένη άρχισε να φωνάζει το όνομα του γαμπρού της, προκειμένου να δείξει στους δύο δράστες ότι υπήρχε άνδρας στο σπίτι, ωστόσο αυτοί φαίνεται πως είχαν και χιούμορ και της απάντησαν «άφησέ τον στην ησυχία του»… Οι δύο δράστες, που σύμφωνα με πληροφορίες, μιλούσαν άπταιστα ελληνικά, έφυγαν όπως μπήκαν στην οικία λίγα λεπτά αργότερα, προκειμένου να συνεχίσουν τις διαρρήξεις τους…
Έντρομη η 91χρονη τηλεφώνησε στην Αστυνομία και στην κόρη της, που έσπευσαν στο σπίτι της αμέσως, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ανέλαβε τη διερεύνηση της απόπειρας ληστείας-κλοπής. Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι δύο δράστες, ένας ψηλός και ο άλλος κοντός, δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ενώ δεν φορούσαν και μάσκες για τον κορωνοϊό… Πριν αποχωρήσουν οι δύο διαρρήκτες, έψαξαν στα συρτάρια του δωματίου για χρήματα. Αστυνομικοί της σήμανσης έλαβαν αποτυπώματα χθες το πρωί από τα σημεία της διάρρηξης.

e-thessalia.gr