Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών άσκησε χθες η Εισαγγελία Βόλου στους τρεις συλληφθέντες, που θα «κερνούσαν» λευκό θάνατο σε δεκάδες χρήστες ναρκωτικών ουσιών στον Βόλο και τη Μαγνησία, καθώς αστυνομικοί τούς έπιασαν με ποσότητα ηρωίνης βάρους 99,75 γραμμαρίων, η οποία αντιστοιχεί σε 500 δόσεις.
Πρόκειται για τρεις Βολιώτες, ηλικίας 67, 64 και 41 ετών, με τους δύο πρώτους να είναι αδέρφια. Τα σχέδια των διακινητών «ναυάγησαν» στα διόδια Πελασγίας. Σε έλεγχο αστυνομικοί βρήκαν τα ναρκωτικά επάνω στον 67χρονο και τον 41χρονο. Οι δράστες έκρυβαν την ηρωίνη σε σημείο του σώματός τους.
Αστυνομικοί παρακολουθούσαν συστηματικά και μεθοδευμένα τη δράση τους μετά από πληροφορία που περιήλθε σε γνώση τους πριν από δύο εβδομάδες. Οι έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου στέφθηκαν με επιτυχία.
Το σχέδιο των διακινητών μπήκε σε εφαρμογή το περασμένο Σάββατο, όταν οι δύο, ο 67χρονος και ο 41χρονος, μετέβησαν κατ’ εντολή του 64χρονου με ΙΧ στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Βόλου, άφησαν το αυτοκίνητό τους εκεί και ταξίδεψαν με το λεωφορείο για Αθήνα με σκοπό να προμηθευτούν την ηρωίνη.
Οι δράστες πίστευαν ότι θα έφερναν τα ναρκωτικά στον Βόλο προχθές Κυριακή τα ξημερώματα ανεμπόδιστοι, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Πήραν ταξί για να επιστρέψουν και να είναι σίγουροι ότι δεν θα κινήσουν υποψίες. Είχαν σκοπό να κάνουν χρυσές δουλειές.
Εφοδος στο σπίτι τους
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου πέρασαν χειροπέδες μετά την κατάσχεση των ναρκωτικών. Συνέλαβαν και τον τρίτο δράση και έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι τους στον Βόλο. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομη δραστηριότητα, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ναρκωτικό δισκίο και 2,5 διαδερμικά έμπλαστρα. Επίσης, κατέσχεσαν το αυτοκίνητό τους και δίκυκλη μοτοσικλέτα ως μέσα διευκόλυνσης παράνομης δραστηριότητας.
Ισχυρίζονται ότι είναι χρήστες
Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν για τις πράξεις τους στον ανακριτή Βόλου, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζονται ότι ήθελαν τα ναρκωτικά για ιδία χρήση, καθώς υποστηρίζουν ότι είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
Επισημαίνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει και άλλες φορές με παρόμοιες υποθέσεις ναρκωτικών και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης. Μάλιστα, οι δύο είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2019 στην Καρδίτσα με 310 γραμμάρια ηρωίνης.

taxydromos.gr