Το ενδεχόμενο πίσω από την απαγωγή του επιχειρηματία Ν. Μ. στον Πειραιά να κρύβεται κύκλωμα λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων εξετάζουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση.

Ειδικότερα, πληροφορίες του zougla.gr, που προέρχονται από καλά ενημερωμένες πηγές, αναφέρουν πως ο εν λόγω επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στην εισαγωγή αφορολόγητων ειδών, ελεγχόταν τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια για εμπλοκή του σε κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων, ενώ μία φορά είχε προσαχθεί και ως ύποπτος, χωρίς όμως στη συνέχεια να διωχθεί ποινικά, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο απαχθείς φέρεται να συνδέεται, μέσω τρίτων, με ένα εργοστάσιο παραγωγής τσιγάρων στη Μαλαισία και ένα στο Ντουμπάι, όπου βγαίνει και η, γνωστή στην πιάτσα, μάρκα «777».

«Το τελευταίο διάστημα φέρεται να βρισκόταν σε διαμάχη με άτομα που κινούνται στον χώρο του λαθρεμπορίου, ειδικά μετά τον εντοπισμό τέτοιου είδους παράνομων εργοστασίων στον Ασπρόπυργο. Κάποιοι θεώρησαν ότι ίσως τους ''έδωσε''» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Η απαγωγή

Ο επιχειρηματίας απήχθη σήμερα το πρωί στον Πειραιά λίγο πριν από τις 09.00, όταν κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του στην ακτή Θεμιστοκλέους.

Τέσσερα άτομα με μεγάλη σωματική διάπλαση και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, τα οποία φορούσαν μπλούζες που ανέγραφαν «ΕΚΑΜ», τον προσέγγισαν, τον άρπαξαν, τον έβαλαν μέσα σε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen και εξαφανίστηκαν.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της απαγωγής, ωστόσο εκτιμάται ότι σύντομα οι απαγωγείς θα επικοινωνήσουν με την οικογένεια του επιχειρηματία προκειμένου να την ενημερώσουν για τις απαιτήσεις τους.

Ο Ν.Μ. είναι γνωστός στον Πειραιά καθώς είναι μέλος οικογένειας που δραστηριοποιείται στο εμπόριο από το 1975.

Zougla.gr