Πληθαίνουν συνεχώς οι απάτες δήθεν τεχνικών της Microsoft, αλλά δυστυχώς και τα θύματα που τους εμπιστεύονται, αποκτούν πρόσβαση στον υπολογιστή τους και βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να μικραίνουν…
Πέντε Βολιώτες έπεσαν θύματα επιτήδειων που εμφανίστηκαν ως τεχνικοί της Microsoft και έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία.
Οι πέντε παθόντες μια 46χρονη, μια 77χρονη, μια 72χρονη, ένας 38χρονος και ένας 76χρονος, δέχτηκαν τηλεφώνημα από δήθεν τεχνικούς της Microsoft.
Και στις πέντε περιπτώσεις σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά 5.000 – 7.000 €, ενώ επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας
Οι δράστες συνηθίζουν να πείθουν τα θύματά τους, με το πρόσχημα ότι υπάρχει πρόβλημα στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή και τους ζητούν να χρησιμοποιήσουν προγράμματος ελέγχου υπολογιστή εξ αποστάσεως όπως team viewer κ.α. προκειμένου να επιλύσουν το δήθεν πρόβλημα.
Μάλιστα τους ζητούν να αλλάξουν τους κωδικούς τους στο e-banking με αποτέλεσμα μέσω του προγράμματος να βλέπουν ποιοι είναι οι κωδικοί να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία τα μεταφέρουν στη συνέχεια σε τραπεζικούς λογαριασμούς φυσικών προσώπων ακόμη και από άλλους παθόντες σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και στη συνέχεια τα προωθούν σε τράπεζες του εξωτερικού, όπου καταλήγουν τα χρήματά τους!

e-thessalia.gr