Το κουβάρι της υπόθεσης με την σπείρα της ηρωϊνης στο Βόλο  ξετυλίχθηκε όταν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και της Δίωξης Ναρκωτικών προχώρησαν σε μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης των δύο εγκληματικών οργανώσεων και στη σύλληψη των εννιά μελών τους, πραγματοποιώντας επιπλέον έρευνα σε 10 κατοικίες στον Βόλο. Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για τη δράση τους, παρακολουθώντας τις κινήσεις τους από τον Σεπτέμβριο, καθώς τα μέλη των δύο εγκληματικών ομάδων φέρονται να προμήθευαν με ηρωίνη κυρίως, αλλά και με κάνναβη πελάτες από τον Βόλο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως χρήστες από χωριά της Μαγνησίας έσπευδαν να προμηθευτούν ναρκωτικά από τους κατηγορούμενους με το πελατολόγιο να είναι αρκετά μεγάλο.
«Καβάτζες» σε ντουλάπια
Μάλιστα οι φερόμενοι ως δράστες χρησιμοποιούσαν ως χώρους αποθήκευσης και απόκρυψης των ναρκωτικών, ειδικά διαμορφωμένα σημεία στα σπίτια τους τοποθετώντας τα ακόμα και μέσα σε ντουλάπια κουζίνας. Εξακριβώθηκε ότι οι δύο εγκληματικές οργανώσεις, έχοντας ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών και παράλληλη διαρκή δράση, λειτουργούσαν με τη μέθοδο των συγκοινωνούντων δοχείων και δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, μέχρι και σήμερα. Υπολογίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα προτού πέσουν στα χέρια της Αστυνομίας, τα μέλη των δύο οργανώσεων είχαν προλάβει να πουλήσουν δύο περίπου κιλά ηρωίνης αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους 60.000 ευρώ περίπου.
«Θέλω μια μπύρα»
Αναφορικά με τον τρόπο που φέρονται να δρούσαν τα μέλη της κάθε εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να μην εντοπιστούν, φέρονται να είχαν εφοδιαστεί με πολλαπλές τηλεφωνικές συνδέσεις που αντιστοιχούσαν σε στοιχεία άλλων ατόμων (ghost phones), κυρίως αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν, Μπαγκλαντές κ.α. τις οποίες κατά καιρούς αντικαθιστούσαν, ενώ παράλληλα λάμβαναν πολύ αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης. Πιο συγκεκριμένα στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες του τύπου μεταξύ των οποίων «θέλω μια μπύρα», αναφερόμενοι στο ένα γραμμάριο ηρωίνης, ή έλεγαν ότι το «σκορ είναι 1-0».
Τι εντοπίστηκε στις έρευνες
Στις έρευνες που έγιναν τόσο στα σπίτια τους, όσο και τέσσερα παλιά αυτοκίνητα και στη μια μοτοσικλέτα που κατασχέθηκαν ως μέσα διευκόλυνσης της εγκληματικής δράσης των δύο οργανώσεων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 729,26 γραμμάρια ηρωίνης, 71,37 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 11,85 γραμμάρια βουπρενορφίνης, 338 γραμμάρια νοθευτικής σκόνης, άγνωστης χημικής σύνθεσης, μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων, μικροποσότητα σπόρων κάνναβης, επτά ηλεκτρονικές ζυγαριές, ποσότητα αφορολόγητου καπνού, βάρους 434 γραμμαρίων, 11 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 23.480 ευρώ.
Απολογούνται στον ανακριτή
Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών όλα κακουργηματικού χαρακτήρα, αλλά και της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα σε βαθμό πλημμελήματος. Οι εννιά συλληφθέντες ηλικίας από 35 μέχρι και 67 ετών, οδηγήθηκαν την Κυριακή στον εισαγγελέα που τους άσκησε τις παραπάνω διώξεις, ενώ στη συνέχεια στον ανακριτή Βόλου από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα. Τα φερόμενα ως μέλη των δύο οργανώσεων κρατούνται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ενώ το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζει την προανάκριση για την υπόθεση.

e-thessalia.gr