Δύο επικίνδυνοι αλλοδαποί κακοποιοί που εμπλέκονται σε τρεις υποθέσεις αρπαγής, ληστείας και βιασμού αλλοδαπών εκδιδομένων γυναικών, συνελήφθησαν την Τρίτη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το τελευταίο δεκαπενθήμερο, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, οι δράστες, αφού παραβίαζαν χώρους που δεν χρησιμοποιούνταν (πρώην επαγγελματικούς χώρους, γραφεία κλπ), έκλειναν ραντεβού στις εκδιδόμενες γυναίκες, εμφανιζόμενοι ως πελάτες.
Όταν αυτές έφθαναν στον χώρο, τις ακινητοποιούσαν και τις χτυπούσαν με ιδιαίτερη βαναυσότητα, χρησιμοποιώντας σκληρή σωματική βία και διάφορα αντικείμενα (λοστούς, μαχαίρια, κατσαβίδια), με αποτέλεσμα να προκαλέσουν και στις τρεις γυναίκες σοβαρές σωματικές βλάβες.
Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας των δραστών είναι ότι σε μία περίπτωση προκάλεσαν κάταγμα στην κρανιοεγκεφαλική χώρα, ρήξη τυμπάνου, κάταγμα αριστερού χεριού, καθώς και εκδορές και μώλωπες σε όλο το σώμα της γυναίκας.
Στη συνέχεια, προχωρούσαν σε αλλεπάλληλους βιασμούς των θυμάτων τους και τους αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και τις κάρτες των δωματίων στα ξενοδοχεία διαμονής τους.
Με τις κάρτες αυτές μετέβαιναν στα δωμάτια για να αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, αφαίρεσαν πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες έκαναν ανάληψη 4.300 ευρώ από μηχάνημα ΑΤΜ, αφού εξανάγκασαν βίαια την παθούσα να τους αποκαλύψει τους κωδικούς.
Οι δράστες επικοινωνούσαν με συγγενικά-φιλικά πρόσωπα των θυμάτων τους, απαιτώντας χρήματα για την απελευθέρωσή τους, λαμβάνοντας σε μία περίπτωση 1.000 ευρώ.
Μετά την εγκληματική αυτή δράση τους, εγκατέλειπαν τα θύματά τους αβοήθητα και δεμένα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για βιασμούς, αρπαγές, βαριές σωματικές βλάβες, ληστείες και αντίσταση, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη σύλληψή τους αντιστάθηκαν σθεναρά.
Οι έρευνες για ενδεχόμενη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.
Οι ίδιοι και στο παρελθόν έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις Αρχές για διάφορα αδικήματα. Ο ένας έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές και εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για κλοπές, ενώ ο άλλος έχει συλληφθεί για διακίνηση μεταναστών και για ναρκωτικά και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

naftemporiki.gr