Έκρυψε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια σακούλα, σε δωμάτιο του ξενοδοχείου του οποίου είναι ιδιοκτήτης, σε νησί των Βορείων Σποράδων, αλλά, όταν πήγε να τα πάρει, είδε πως τα χρήματα είχαν «κάνει φτερά»…
Θύμα κλοπής χρηματικού ποσού περίπου 300.000 ευρώ φέρεται να έπεσε γνωστός ξενοδόχος νησιού των Βορείων Σποράδων, που κατάγγειλε το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου άσκησε δίωξη κατ’ αγνώστων σε βαθμό κακουργήματος, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής υπό την ειδική περίσταση το κλαπέν ποσό να υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.
Μάλιστα η υπόθεση φέρεται να παραπέμφθηκε στην κύρια ανάκριση.
Ο ξενοδόχος φέρεται να είχε αποσύρει σταδιακά από τραπεζικά υποκαταστήματα χρηματικά ποσά, που συνολικά αθροίζονται στις 300.000 ευρώ κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι στις αρχές Ιουλίου φέτος κι, ενώ βρισκόταν σε έξαρση το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και τα ξενοδοχειακά καταλύματα είχαν αναστείλει την λειτουργία τους.
Προφανώς ο παθών θεώρησε πως προτιμότερο ήταν να κρύψει τα χρήματά του στο ίδιο το ξενοδοχείο του, όπως και έπραξε, αφού τα έβαλε σε μια μαύρη πλαστική σακούλα και τα τοποθέτησε σε ντουλάπα ενός δωματίου του τρίτου ορόφου του καταλύματός του, που κλείδωσε.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το εν λόγω χρονικό διάστημα, διενεργούνταν εργασίες συντήρησης και επισκευών στο ξενοδοχείο, όπου μπαινόβγαιναν συνεργεία εργαζομένων.
Στο Αστυνομικό Τμήμα που διενήργησε την σχετική προανάκριση, μετά την καταγγελία της κλοπής, που έγινε τον Σεπτέμβριο από τον ξενοδόχο, φέρεται να κλήθηκαν και να κατέθεσαν οι εργάτες-τεχνίτες που έκαναν τις επισκευές και τις συντηρήσεις στο ξενοδοχείο, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι υποψίες στρέφονται προς συγκεκριμένα πρόσωπα. Σύμφωνα με το νόμο 4619/2019, άρθρο 374 του Ποινικού Κώδικα «Διακεκριμένη κλοπή»: «1. Η κλοπή τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή αν: α) ο υπαίτιος αφαιρεί από τόπο προορισμένο για θρησκευτική λατρεία, πράγμα αφιερωμένο σε αυτή καλλιτεχνικής ή αρχαιολογικής ή ιστορικής σημασίας, β) ο υπαίτιος αφαιρεί πράγμα επιστημονικής ή καλλιτεχνικής ή αρχαιολογικής ή ιστορικής σημασίας που βρίσκεται σε συλλογή εκτεθειμένη σε κοινή θέα ή σε δημόσιο οίκημα ή σε άλλο δημόσιο τόπο, γ) η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, ή δ) τελέστηκε από δύο ή περισσότερους που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών».
e-thessalia.gr