Αναρίθμητοι αλλά κυρίως αναλώσιμοι για τους απατεώνες που τρομοκρατούν πολίτες με το πρόσχημα του τροχαίου ατυχήματος συγγενικού προσώπου και της «απαραίτητης» χειρουργικής επέμβασης, αποδεικνύονται οι αποκαλούμενοι και «εισπράκτορες», οι άνθρωποι που συνήθως συλλαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. ως μέλη του κυκλώματος των απατεώνων.
Μετά τις δύο γυναίκες που οδηγήθηκαν στη φυλακή, χθες από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας για τις ίδιες απάτες συνελήφθη ένα ακόμη ζευγάρι αυτή τη φορά υπηκόων Βουλγαρίας, ένας 55χρονος άνδρας και μία 42χρονη γυναίκα.  Οι απατεώνες εξαπάτησαν 84χρονη Λαρισαία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ένας άγνωστος άνδρας συστήθηκε στην ηλικιωμένη ως δήθεν γιατρός νοσοκομείου και προφασίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί στο πόδι, λόγο για τον οποία χρειάζεται χρήματα για να χειρουργηθεί άμεσα.
Η 84χρονη πείστηκε και από το μπαλκόνι του σπιτιού της, έριξε στο ζευγάρι των αλλοδαπών ένα πορτοφόλι που περιείχε 1.400 ευρώ και τέσσερις χρυσές λίρες.
Με τον ίδιο τρόπο, την περασμένη Δευτέρα, οι δράστες εξαπάτησαν και 79χρονη στην Κατερίνη η οποία, επίσης από το μπαλκόνι, έριξε στο δρόμο μια νάιλον σακούλα που περιείχε 3.000 ευρώ, 2.000 δολάρια ΗΠΑ και διάφορα χρυσαφικά συνολικής αξίας 15.000 ευρώ. Σακούλα που παρέλαβαν οι δύο συλληφθέντες.

Β. Κακάρας Ελευθερία