Η πιο τέλεια επιλογή ηλεκτρονικού τσιγάρου για τη διακοπή του καπνίσματος, έρχεται από την Κίνα. Πρόκειται για το Aspire OBY, μια δημιουργία της κινέζικης εταιρείας παραγωγής ecigs Aspire. Η συγκεκριμένη συσκευή ατμίσματος ανήκει στην κατηγορία των Pod systems. Γνωρίζετε τι είναι τα Pod Kits; Αποτελούν τον πιο αγαπημένο τύπο  ηλεκτρονικού τσιγάρου, τόσο από αρχάριους όσο και από προχωρημένους ατμιστές.

Κάνοντας έρευνα, δοκιμάζοντας, αλλά και διαβάζοντας κριτικές σε παγκόσμια κλίμακα, η αποστολή αυτού του άρθρου είναι να σας να σας παρέχει μια περιεκτική επισκόπηση. Προορίζεται για ενθουσιώδεις χρήστες ατμιστικών προϊόντων που ζητούν κάτι πιο εξελιγμένο και πρακτικό που ξεφεύγει από τα τετριμμένα.

Σχεδιασμός και Αισθητική

Η αισθητική του είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε μιας που αποτελεί την ιδανική επιλογή, όσον αφορά την φορητότητα, και διακριτικότητα που προσφέρει. Ας τα πάρουμε όμως, από την αρχή. Έχει μικρό μέγεθος συγκριτικά με άλλα ηλεκτρονικά τσιγάρα, για αυτό μπορείτε να το παίρνετε μαζί σας, όπου και αν πάτε. Η εργονομία του αποτελεί δυνατό πλεονέκτημα, ενώ χωράει άνετα στην παλάμη σας. Το στυλ του είναι μινιμαλιστικό και τα χρώματα που διατίθεται, προορίζονται για άντρες και γυναίκες. Θα το βρείτε σε σκούρο γκρι, μαύρο, κόκκινο, πράσινο, μωβ, πορτοκαλί και ανοιχτό γκρι, επίσης.

Μοιάζει με στυλό, δεν έχει κουμπιά ή ένδειξη Led, απλώς ενεργοποιείται με την εισπνοή αυτόματα και άμεσα, χάρη στο προηγμένο σύστημα που διαθέτει. Η ποιότητα κατασκευής του είναι άριστη και ως απόδειξη είναι το υλικό που είναι κατασκευασμένο - αλουμίνιο. Αυτό είναι που το κάνει το πιο συμπαγές και ελαφρύ, μόλις 28,8 gr.

Τεχνικές Προδιαγραφές και Απόδοση

Υπάρχουν άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά που το κάνουν μοναδικό; Οι τεχνικές προδιαγραφές του μπορούν να σας εκπλήσσουν ευχάριστα. Πιο αναλυτικά, διαθέτει μπαταρία, η οποία είναι ταχείας φόρτισης και είναι ενσωματωμένη στη συσκευή. Η χωρητικότητα της αγγίζει τα 500mAh., πράγμα που σημαίνει μεγάλη διάρκεια χρήσης. Κατά τη λειτουργία της επίσης, διαχέεται ένα συνεχές Voltage της τάξεως των 3.7V,  τηρώντας ασφαλές συνθήκες.  Στη συνέχεια, αξίζει να αναφέρουμε την αντίσταση του, η οποία είναι premium κατηγορίας, ενσωματωμένη και υψηλής αντοχής που φτάνει τα 1.2ohm.

Πιο εύκολο στην χρήση δεν υπάρχει! Ενεργοποιείται καθώς εισπνέετε χωρίς να χρειάζεται να κάνετε κάτι παραπάνω. Η απόδοση ατμοποίησης θεωρείται ένα ακόμα πλεονέκτημα του. Έτσι, προσφέρει μια έντονη απόλαυση vaping, όπου η ποιότητα των γεύσεων έρχονται στην επιφάνεια και δημιουργούν το απόλυτο ατμιστικό ταξίδι. Ξεχάστε αρνητικές εμπειρίες που ίσως είχατε με άλλα ηλεκτρονικά τσιγάρα εάν είστε ήδη ατμιστής, αλλά και καταρρίψτε οποιαδήποτε αμφιβολία, εφόσον ανήκετε στην κοινότητα αρχάριων vapers.

Pod και Σύστημα Ανταλλακτικών

Το Aspire OBY λειτουργεί με ένα απλό POD σύστημα. Τι ακριβώς είναι αυτό; Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ενεργοποιείται αμέσως με την εισπνοή. Περιέχει μια υποδοχή στη βάση, όπου τοποθετείται η κάψουλα με το υγρό αναπλήρωσης. Η χωρητικότητα του υγρού είναι στα 2.0mL, αρκετό για να απολαύσετε στιγμές, χωρίς την έννοια ότι θα ξεμείνετε σύντομα. Συστήνεται το eliquid που θα χρησιμοποιήσετε να αποτελείται από άλατα νικοτίνης. Θεωρητικά, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή μιας που είναι συμβατά με αυτού του τύπου συσκευή, ενώ οι κάψουλες του φημίζονται για την αποφυγή διαρροής του υγρού.

Ας αναφερθούμε και στη διάρκεια ζωής των coils, δηλαδή των αντιστάσεων, οι οποίες κυμαίνεται από 7 έως 14 ημέρες. Η συχνότητα αλλαγής, εξαρτάται από το πόσο συχνά ατμίζετε. Παράδειγμα, ένας περιστασιακός ατμιστής, θα χρειαστεί να την αλλάζει ανά 14 ημέρες περίπου. Χάρη στην άριστη κατασκευή τους, η ποιότητα ατμού είναι σε υψηλά επίπεδα. Σε γενικές γραμμές, τα ανταλλακτικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε εύκολα είτε σε φυσικό είτε σε ηλεκτρονικό κατάστημα.

Μπαταρία και Φόρτιση

Σχετικά με τη ζωή της μπαταρίας, η διάρκεια της μπορεί να ξεπεράσει έτη χρήσης, με την προϋπόθεση να τηρείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σε μόλις 1 ώρα, θα πετύχει ολοκληρωμένη φόρτιση που θα κρατήσει όλη μέρα. Σαφώς, και ο χρόνος διαρκείας έχει να κάνει με τη συχνότητα vaping. Παρόλα αυτά, τα επίπεδα λειτουργίας της θεωρούνται ικανοποιητικά και πρακτικά για τη μεγαλύτερη μερίδα χρηστών. Ο τύπος φορτιστή, που περιέχεται στο Kit είναι Type-C και υπάρχει δυνατότητα φόρτισης μέσω USB από την  αντίστοιχη θύρα.

Μια συμβουλή για την αύξηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας είναι όταν προμηθευτείτε την συσκευή, να ακολουθήσετε ευλαβικά τις οδηγίες πρώτης φόρτισης. Μια ακόμη είναι να μην την έχετε στην παροχή ρεύματος, από τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος φόρτισης. Αυτό συν της άλλης, θα την προστατεύσει από υπερθέρμανση και άλλες επικίνδυνες επιπλοκές. Επιπλέον, αποφύγετε την έκθεση του προϊόντος σε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και αυξημένη υγρασία.

Χρήση και Εμπειρία Χρήστη

Εάν αποφασίσατε να προμηθευτείτε το Aspire OBY Pod Kit, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αξιοποιήσετε πλήρως το Kit. Πρώτον, φορτίστε τη συσκευή σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζουν για το προϊόν. Δεύτερον, επιλέξτε ένα υγρό αναπλήρωσης, συμβατό με το Pod Kit. Οι τύποι διαφέρουν μεταξύ των ecigs, οπότε ρωτήστε πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά. Μην ξεχάσετε πως η γεύση που θα προτιμήσετε στο πρώτο στάδιο, να είναι γνώριμη. Αποφύγετε πολύπλοκα αρώματα, που ίσως δεν σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η πλειοψηφία των χρηστών έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι με την εμπειρία που προσφέρει. Αναφέρουν πως η διάρκεια λειτουργίας της συσκευής είναι αρκετή για την όλη την διάρκεια της ημέρας. Σημαντικό δε, τονίζουν πως τα αρώματα έχουν μια έντονη αίσθηση, χωρίς να γίνεται όμως δυσάρεστη. Το μόνο μειονέκτημα είναι πως δεν ενδείκνυται για όλους τους ατμιστές σε σχέση με άλλα pod systems της ίδιας κατηγορίας. Εάν θελήσουμε να το συγκρίνουμε με άλλα Pod Kits, όπως το Vaporesso ή το Smok, τότε θα διαπιστώσουμε πως υπερέχει ξεκάθαρα στα περισσότερα σημεία. Μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, χωρίς κουμπί αφής και μια εξαιρετική εμπειρία MTL το φέρνουν στην κορυφή των προτιμήσεων, κυρίως των αρχάριων ατμιστών.

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Το κόστος σε σχέση με την ποιότητα και την απόδοση είναι αυτό που το κάνει αγαπητό σε κάθε είδους vaper. Σημειώστε πως στην alter ego, θα το προμηθευτείτε στα 17 Ευρώ, ενώ ένα πακέτο με ανταλλακτικές κάψουλες - Pods, κοστίζουν γύρω στα 10 ευρώ. Επισκεφτείτε το https://www.alterego.gr/ για να πάρετε μια πρώτη εικόνα τόσο του Aspire OBY Pod Kit όσο και των ανταλλακτικών που το συνοδεύουν.

Μπορείτε να το αγοράσετε σε φυσικά καταστήματα, αλλά ακόμη πιο γρήγορα σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική σας υπόθεση. Μια μερίδα ατμιστών προτιμά να περιεργαστεί ένα ατμιστικό προϊόν έχοντας φυσική επαφή, ενώ μια άλλη προτιμά να κάνει τις αγορές του από την άνεση του σπιτιού του. Όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε, μπορείτε να συγκρίνετε την τιμή και με άλλα παρόμοια προϊόντα. Θα δείτε πως αυτό που ισχύει είναι πως το συγκεκριμένο αποτελεί μια προσιτή και αγαπημένη επιλογή. Οι λόγοι δεν είναι άλλοι από την χαμηλό κόστος, που όμως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα Pod Kits, τα οποία είναι πολύ πιο ακριβά.

Συμπεράσματα και Τελικές Σκέψεις

Συμπερασματικά, αξιολογώντας αμερόληπτα το Aspire OBY Pod Kit, καταλήγουμε πως πρόκειται για ένα ατμιστικό προϊόν που υπερέχει στη κατηγορία του. Αποτελεί ιδανική επιλογή για διάφορους τύπους χρηστών. Είτε αρχάριοι είτε προχωρημένοι,  θεωρείται ικανοποιητική επιλογή, λόγω της απλότητας, αλλά και τεχνολογικής του υπεροχής.

Το κόστος του είναι προσιτό για κάθε ενθουσιώδη ατμιστή, ενώ τα ανταλλακτικά του είναι διαθέσιμα εύκολα σε πολλά φυσικά και διαδικτυακά καταστήματα. Ένα προϊόν που εγγυάται διάρκεια στον χρόνο, ενώ μπορεί να προσφέρει μια όμορφη εμπειρία στο vaping, μιας που στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε διαθέσιμα eliquids σε ποικίλες γεύσεις που απογειώνουν τις αισθήσεις! Αξίζει να το προμηθευτείτε, στην περίπτωση που ζητάτε ένα ecig πρακτικό, ελαφρύ και τόσο διακριτικό που θα είναι το πιο τέλειο για να το κρύβετε στην τσέπη σας.