Χαμηλές εμφανίζονται οι προσδοκίες στον κλάδο της χοιροτροφίας, σχετικά με την αύξηση της κατανάλωσης στο χοιρινό κρέας ενόψει του πασχαλινού τραπεζιού, με αποτέλεσμα όλεςοι ελπίδες να εναποτίθενται στο επικείμενο άνοιγμα της εστίασηςκαι του τουρισμού.
Ο κλάδος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος, Γιάννη Μπούρα, "περνά μία από τις δυσκολότερες καμπές της ιστορίας του, καθώς το 2020 ήταν καταστροφικό και πληρώνει ακόμη ακριβά τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού".
Όπως έδειξε και η μελέτη που διεξήγαγε η Ομοσπονδία, η απώλεια του τζίρου για τον κλάδο ξεπέρασέ το 30%».

Γ. Ρούστας Ελευθερία