Στη Λάρισα βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, μετέχοντας την εκδήλωση με θέμα: «Κρατική αρωγή στο Νομό Λάρισας: Εξέλιξη και Ενισχύσεις», που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λάρισας. 

Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, για τα τρία καιρικά φαινόμενα (Ιανός, σεισμός και Daniel) διατέθηκαν έως τώρα 92 εκατ. ευρώ. 

"Η συνεργασία με το Επιμελητήριο ήταν στενότατη ειδικά για τις επιχειρήσεις για να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα. Μέχρι τέλος του έτους που θα έχουμε λάβει στοιχεία από την Περιφέρεια στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες", σημείωσε χαρακτηριστικά.

"Οι αιτήσεις ζημιών έχουν φτάσει τις 200.000 και ο κρατικός μηχανισμός έχει ανταποκριθεί, παρά το φόρτο και την πίεση και έχουμε δώσει ως τώρα το 86% στις επιχειρήσεις και τις υπόλοιπες ημέρες θα καταβληθεί και το υπόλοιπο ποσοστό", κατέληξε.

Πριν την έναρξη της ημερίδας μέλη της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Αγίου Θωμά και Φιλιππούπολης εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στον υφυπουργό για την απουσία αποζημιώσεων από την πρώτη αρωγή.