Η μοναξιά αποτελεί ένα από τα βασικά γνωρίσματα της κοινωνίας μας. Ένας 66χρονος από τη Ν. Ιωνία, που είχε χάσει τη ζωή του πριν 50 περίπου ημέρες και είχε μείνει η σορός του στα αζήτητα του Νοσοκομείου Βόλου, βρήκε τελικά τον άνθρωπο, που θα αναλάβει την κηδεία του… Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, για τον άτυχο άνδρα δεν είχε εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον. Κανένας συγγενής, φίλος ή γνωστός δεν έψαξε να τον βρει ή να ρωτήσει τι είχε απογίνει.

Κανένας δεν έψαξε στη μονοκατοικία, όπου διέμενε, στη Ν. Ιωνία, να δει αν βρισκόταν εκεί ή είχε αποχωρήσει. Στις 6 Σεπτεμβρίου είχε αποδημήσει εις Κύριον, χωρίς κανένας να ενδιαφερθεί για την ταφή του. Ίσως ήταν το κόστος της κηδείας, ίσως η αδιαφορία για έναν άνθρωπο που δεν είχε τίποτα στο όνομά του. Για πενήντα περίπου ημέρες η σορός του 66χρονου έμεινε στα αζήτητα του Αχιλλοπούλειου.

Σύζυγο και παιδιά προφανώς δεν είχε, ούτε αδέρφια ούτε άλλους μακρινούς συγγενείς να ενδιαφερθούν για την τύχη του. Τελικά ένας άνθρωπος της Εκκλησίας, ο αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παπαϊωάννου θα τελέσει σήμερα το πρωί στις 10.00 την εξόδιο Ακολουθία. Ο αρχιμανδρίτης Μάξιμος ανέλαβε να καλύψει ο ίδιος τα έξοδα της κηδείας.

e-thessalia.gr