Ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών είχε γίνει το προηγούμενο καλοκαίρι ένας 52χρονος. Για κάποιον λόγο είχε μένος εναντίον γυναικών και χωρίς να του δοθεί αφορμή, όποια έβρισκε στον δρόμο την έβριζε και τη χτυπούσε πότε με τα χέρια πότε χρησιμοποιώντας λουρί ζώνης.

Ο 53χρονος είχε συλληφθεί στις 13 Ιουλίου, μετά από μία ακόμη επίθεση που είχε εκδηλώσει εναντίον γυναίκας, την οποία συνάντησε να περπατά στον δρόμο, στο κέντρο της πόλης. Ηταν μεσάνυκτα, στη συμβολή των οδών Ερμού με Κ. Καρτάλη, όταν η 23χρονη γυναίκα είδε μπροστά της έναν άντρα να απειλεί να την χτυπήσει με την ζώνη του και να την βρίζει χυδαία. Αρχισε να τρέχει χωρίς σταματημό, μέχρι που έφτασε στην περιοχή της Μεταμόρφωσης και μαζί με έναν φίλο της κάλεσαν την αστυνομία.

Όταν συνελήφθη ο 53χρονος διαπιστώθηκε πως ήταν το ίδιο πρόσωπο, για το οποίο η αστυνομία είχε δεχθεί τρεις ώρες νωρίτερα καταγγελία. Μια νεαρή επίσης γυναίκα είχε καταγγείλει πως στην περιοχή μεταξύ Π. Μελά και Ιωλκού κυκλοφορούσε ένα επικίνδυνο άτομο. Ενώ η ίδια κινούταν με το ποδήλατό της, ο 53χρονος της έκοψε τον δρόμο και την χτύπησε με το χέρι του στο αριστερό αυτί. Στο πρόσωπό του αναγνώρισε τον άντρα που την είχε εξυβρίσει πριν από επτά μήνες, όταν τυχαία διασταυρώθηκε μαζί του στον δρόμο.

Η κοπέλα έκανε καταγγελία στην Αστυνομία, που τον αναζήτησε και τελικά τον συνέλαβε.

Τις επιθέσεις ο 53χρονος είχε εκδηλώσει μόλις 10 – 15 ημέρες αφότου είχε βγει από τη φυλακή για παρόμοια περιστατικά.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και παρούσες ήταν οι δύο γυναίκες, η μία εκ των οποίων ξέσπασε σε κλάματα όταν ανακάλεσε το περιστατικό. Όπως είπε από την επίθεση που δέχθηκε είχε καταλήξει σε τζαμαρία και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο.

Τον 53χρονο βάρυναν οι κατηγορίες της απειλής με επιλογή θύματος λόγω φύλου, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης με επιλογή φύλου, παράνομης οπλοφορίας αντικειμένου που είναι πρόσφορο για επίθεση, επικίνδυνη σωματική βλάβη με επιλογή θύματος λόγω φύλου και εξύβριση.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για όλες τις πράξεις, πλην της παράνομης οπλοφορίας και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών, διατάσσοντας έκτιση της ποινής, η οποία δεν μπορεί να μετατραπεί ούτε σε χρηματική ποινή ούτε σε κοινωφελή εργασία.

Ο 53χρονος εκτίει την ποινή του στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού, απουσία δημόσιας δομής στην οποία θα μπορούσε να του παρασχεθεί ουσιαστική ψυχιατρική βοήθεια.

Ελένη Χάνου (Ταχυδρόμος)