Εμβρόντητοι έμειναν χθες οι δικαστές της έδρας στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου ακούγοντας μία γυναίκα να καταγγέλλει τον σύζυγό τη που εκτίει ποινή φυλάκισης 23 μηνών για άσκηση ενδοοικογενειακής βίας και απειλής, ότι συνεχίζει και μέσα από τη φυλακή να «εκτοξεύει» απειλές σε βάρος της.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η σύζυγός του η οποία κατέθεσε μήνυση σε βάρος του, ο 45χρονος όποτε επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον 15χρονο γιο της εκφράζεται χυδαία για τη μητέρα του και εκτοξεύει διάφορες απειλές σε βάρος της. «Το παιδί μου έχει τρομοκρατηθεί. Του μιλάει ήρεμα και προσπαθεί να του εξηγήσει πως δεν πρέπει να μιλάει έτσι για τη μητέρα του και εκείνος όχι απλά δεν συγκινείται αλλά συνεχίζει σε ποιο έντονο ύφος να εκτοξεύει απειλές», φέρεται μεταξύ άλλων να είπε η γυναίκα έντρομη.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του ενώ ο συνήγορος υπεράσπισής του κατήγγειλε πως η σύζυγός του κάθε φορά που ο σύζυγός της κάνει αίτηση αποφυλάκισης υποβάλλει σε βάρος μήνυση, μόνο και μόνο για να αποτρέψει να βγει από τη φυλακή και κάλεσε το δικαστήριο να μην υιοθετήσει το κατηγορητήριο.

Το δικαστήριο τελικά επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή στον 45χρονο, με τον πρόεδρο της έδρας να του συστήνει να σταματήσει να «δηλητηριάζει» το παιδί του μιλώντας ει σε βάρος της μητέρας του και του διαμήνυσε πως «εάν συνεχίσετε να συμπεριφέρεστε έτσι έρχεται το τρενάκι του τρόμου και οι ποινές που σάς επιβάλλονται θα εκτιθούν».

Βάσω Κυριαζή (Ταχυδρόμος)