Στους 1.849 ανέρχονται οι υποψήφιοι για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις στη Μαγνησία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πέρσι ο αντίστοιχος αριθμός υποψήφιων ήταν 1.757.
Οι υποψήφιοι φέτος σε σχέση με πέρσι είναι αυξημένοι κατά 92, μια εξέλιξη που μπορεί να ερμηνευτεί από το γεγονός ότι είναι αρκετοί αυτοί που θέλουν να διαγωνιστούν για δεύτερη φορά στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς θέλουν να εισαχθούν στη σχολή της επιθυμίας τους.
Σημειώνεται πως οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν φέτος την 1η Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και στις 2 Ιουνίου για τα ΓΕΛ. Ως γνωστόν οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν σε τέσσερα μαθήματα.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι υποψήφιοι φέτος ανέρχονται στους 1.849, εκ των οποίων 1.383 προέρχονται από τα ΓΕΛ και οι 466 από τα ΕΠΑΛ.
Από τα ΓΕΛ 1.372 θα διαγωνιστούν γραπτώς και οι δώδεκα προφορικώς.
Στα ΕΠΑΛ οι 449 θα εξεταστούν γραπτώς και οι 17 προφορικώς.
Σταθερός σε σχέση με πέρυσι παραμένει ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων που ανέρχεται στα 26, εκ των οποίων τα 22 θα λειτουργούν στα ΓΕΛ, καλύπτοντας έτσι όλες τις περιοχές της Μαγνησίας, ηπειρωτικής και νησιωτικής και τα τέσσερα στα ΕΠΑΛ, εκ των οποίων τα τρία θα είναι στον Βόλο και το ένα στον Αλμυρό. Και φέτος δεν θα λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο ΕΠΑΛ στα νησιά.
Αναλυτικότερα, οι εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν στις 2 Ιουνίου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας) και στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τρεις ημέρες εξετάσεων των μαθημάτων Προσανατολισμού:
6 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).
8 Ιουνίου: Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
12 Ιουνίου: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, η πρώτη ημέρα των εξετάσεων θα αφορά επίσης στο μάθημα Γενικής Παιδείας των Νέων Ελληνικών και οι υπόλοιπες επτά σε μαθήματα ειδικότητας.
Με το πέρας των εξετάσεων Προσανατολισμού (ΓΕΛ) και Ειδικότητας (ΕΠΑΛ), θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα, από 17 έως και 29 Ιουνίου.
Οι βαθμολογίες των μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν τέλη Ιουνίου.
Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους Δελτίο. Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ.
Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής αναμένεται για τα τέλη Ιουλίου, όπως δηλαδή είχε συμβεί και πέρυσι.

e-thessalia.gr