Ξαναβρήκε την οικογένειά του, μετά την ενεργοποίηση του SILVER ALERT περιπλανώμενος ηλικιωμένος που είχε βρεθεί στις 11/11/2022.

Ο ηλικιωμένος, βρέθηκε περιπλανώμενος σε αγροτική περιοχή, στους Αγίους Θεοδώρους Καρδίτσας.

Ο ηλικιωμένος, εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να περιφέρεται σε σύγχυση σε αγρούς της περιοχής και μεταφέρθηκε στο τοπικό Α.Τ., όπου έγιναν προσπάθειες εντοπισμού του οικογενειακού του περιβάλλοντος, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ενημερώθηκε για το περιστατικό και ζητήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η συνδρομή της, ώστε να βρεθεί η οικογένεια του ηλικιωμένου, με την ενεργοποίηση του SILVER ALERT ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.

Οι εθελοντές της υπηρεσίας SILVER ALERT ερεύνησαν με βάση τα στοιχεία που είχαν, για το οικογενειακό του περιβάλλον, ενώ αξιολογούσαν όλες τις πληροφορίες που έφταναν στη Γραμμή SOS 1065, ενώ ο ηλικιωμένος είχε μεταφερθεί στο Π.Γ.Ν. Λάρισας, για ασφαλή φιλοξενία και περίθαλψη. Ταυτόχρονα, η Κοινωνική Υπηρεσία του νοσοκομείου, έκανε επίσης προσπάθειες για τον εντοπισμό της οικογένειάς του.

Οι συγγενείς του εντοπίσθηκαν και μετά τις τυπικές διαδικασίες, ο ηλικιωμένος επέστρεψε στην ασφάλεια της οικογένειάς του!