Τον πρώτο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών και το πρώτο Πρωτόκολλο Κανονισμού τιμών Μονάδων νέων εργασιών, για το έργο μετατροπή της οδού Χαρίτου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρδίτσας.

Μια διαδικασία που ήταν επιβεβλημένη προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση κονδυλίων για τις εργασίες που έγιναν και που προβλέπεται να γίνουν προκειμένου να είναι πλήρες το έργο.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 70%, ενώ η οδός Χαρίτου έχει δοθεί στην κυκλοφορία από τα 20 Οκτωβρίου του 2022, όπως είχε καταγράψει σε σχετικό ρεπορτάζ το KarditsaLive.Net.

Στο ίδιο ρεπορτάζ επισημαίναμε τη μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει επιμήκυνση του χρόνου ολοκλήρωσης του έργου, πράγμα που επιβεβαιώθηκε, καθώς όπως δήλωσε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Σβερώνης, το σχετικό αίτημα κατατέθηκε τον Οκτώβριο και ικανοποιήθηκε όπως προβλέπει ο νόμος.

Το υπόλοιπο 30% αφορά στον αστικό εξοπλισμό με τον κ. Σβερώνη να επισημαίνει ότι πρόκειται για παγκάκια, κάδους, ποδηλατοστάσιο αλλά και την προβλεπόμενη δενδροφύτευση.

Θυμίζουμε ότι μετά τις παρατάσεις που είχαν δοθεί, το έργο είχε διάρκεια ολοκλήρωσης μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. Η εξάμηνη επιμήκυνση, εξηγεί ο αντιδήμαρχος έργων, που δόθηκε τον Οκτώβριο, λήγει τον Απρίλιο, αλλά ο ανάδοχος δεν χάνει τους δύο μήνες (Νοέμβριο-Δεκέμβριο) της αρχικής προθεσμίας. Οπότε η πραγματική καταληκτική ημερομηνία είναι τον Ιούνιο του 2023.