«Αποχαιρετά» τη χώρα από αύριο η αφρικανική σκόνη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει από αύριο, «με τον υδράργυρο ωστόσο να επιμένει σε πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Τελευταία ημέρα που θα ταλαιπωρηθούμε από τη σκόνη η σημερινή μιας και σταδιακά αναμένεται να εκτονωθεί το όλο φαινόμενο και από αύριο θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για καλύτερη ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τον υδράργυρο ωστόσο να επιμένει σε πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα αν και θα σημειώσει μικρή πτώση.

Κατά τα λοιπά η ανομβρία συνεχίζεται...

Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν σήμερα, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές, κυρίως στα βόρεια.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, οπότε θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Βαθμιαία η σκόνη θα περιοριστεί στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα είναι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά όπου θα φτάσει τους 21 με 24 βαθμούς, θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα ανατολικά τους 26 με 29 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

parapolitika.gr