Στο ποσό των 2,4 εκ. ευρώ θα ανέλθει η εξαγορά της ΠΑΕ από τον Λαρισαίο επιχειρηματία Αχιλλέα Νταβέλη με πωλητή τον Αλέξη Κούγια. Αυτό γράφει ο Σωτήρης Κέλλας (Ελευθερία) σημειώνοντας ότι ο μεγαλομέτοχος περιμένει το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας για να το μελετήσει, ώστε να υπογράψει μεθαύριο το βράδυ στις 20.00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη οικονομική υποχρέωση που ανέλαβε η πλευρά του Αχιλλέα Νταβέλη είναι η αποπληρωμή της Εφορίας που για 18 μήνες η μηνιαία δόση ανέρχεται σε 33.000 ευρώ, ενώ μετά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αυτό σε 16.000 ευρώ μηνιαίως.

Επίσης θα πληρώσει 585.000 ευρώ στους παίκτες Στάνκοβιτς, Γκοΐκοβιτς, Νούντις και Μούζεκ, οι οποίοι κέρδισαν την προσφυγή στη FIFA και έχουν μπλοκάρει τις μεταγραφές της ΑΕΛ ενώ ακολουθεί ένα ποσό 160.000 ευρώ που είναι χρέη σε ποδοσφαιριστές της εποχής Γρηγορίου.

Παράλληλα όμως αναμένεται να υπάρξουν και έσοδα στο ταμείο της ομάδας, τα οποία θα εκμεταλλευτεί ο νέος μεγαλομέτοχος και αυτά είναι 400.000 ευρώ, τα οποία αναλύονται ως 300.000 ευρώ να προέρχονται από το Στοίχημα και 100.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά.

Στα 2,4 περίπου εκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνονται το προπονητήριο των Δένδρων και τα δύο λεωφορεία της ομάδας, ενώ θα δοθούν σε 42 δόσεις. Για την καταβολή των χρημάτων έχει πάρει πολλαπλές εγγυήσεις από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του νέου ιδιοκτήτη.

Από το αγωνιστικό τμήμα ο κ. Κούγιας διατηρεί δικαίωμα μεταπώλησης για τέσσερις παίκτες και μάλιστα 50%. Αυτοί είναι οι: Ηλιάδης, Μιλτιάδης Γκοτζαμανίδης και Νίνο.

Τέλος, αναφέρουμε ότι η υπογραφή στον συμβολαιογράφο δεν σημαίνει και τυπικά τέλος οριστικά της αγοραπωλησίας, καθώς πρέπει η αλλαγή ιδιοκτησίας να εγκριθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr