Η Google προειδοποίησε δισεκατομμύρια χρήστες του Chrome ότι το πρόγραμμα περιήγησης έπεσε θύμα επίθεσης από χάκερς, αποκαλύπτοντας 30 νέα κενά ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων επτά που αποτελούν «υψηλή» απειλή.

Νέα έκδοση του Chrome για να αντιμετωπιστούν τα κενά

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η τεχνολογική εταιρεία θα κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση μέσα στις επόμενες ημέρες για να διορθώσει τα σφάλματα, τα οποία επηρεάζουν τα Windows, το macOS και το Linux. Δεν είναι σαφές ποιος παραβίασε την εταιρεία και αν τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια οποιουδήποτε χρήστη.

Περαιτέρω λεπτομέρειες για το hack περιορίζονται προς το παρόν από την εταιρεία «μέχρι να ενημερωθεί η πλειοψηφία των χρηστών με μια διόρθωση». «Θα διατηρήσουμε επίσης περιορισμούς εάν το σφάλμα υπάρχει σε μια βιβλιοθήκη τρίτου μέρους από την οποία εξαρτώνται ομοίως άλλα έργα, αλλά δεν έχουν ακόμη διορθωθεί», δήλωσε επίσης η εταιρεία.

Οι χρήστες μπορούν να ενημερώσουν χειροκίνητα τα προγράμματα περιήγησής τους μέσω των λειτουργιών ρυθμίσεων, αλλά το Chrome θα ενημερωθεί αυτόματα μέσα σε λίγες ημέρες.

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα την αύξηση των παραβιάσεων του Chrome και άλλων προγραμμάτων περιήγησης και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν αναφέρει ευπάθειες παραβίασης. Οι εταιρείες τεχνολογίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν τις απειλές, παράλληλα με τη βοήθεια των επιμελών χρηστών, για να αποτρέψουν μελλοντικές ευπάθειες.

Πώς να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με 4 βήματα

Μπορείτε να κάνετε μόνοι σας update στον browser και έτσι να μην περιμένετε να γίνει αυτόματα τις επόμενες ημέρες.

Μπείτε στον chrome

Κάντε κλικ στις τρεις τελείες πάνω δεξιά στην οθόνη σας

Κάντε κλικ στο Settings > Help > About Google Chrome.

Περιμένετε από τον Chrome να βρει και να εγκαταστήσει την ενημέρωση

Τέλος, κάντε επανεκκίνηση του browser

ethnos.gr