Συνολικά 16 νέοι κατηγορούμενοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έπειτα από νέα στοιχεία που συγκέντρωσε ο ανακριτής για τον ψευτογιατρό Νίκο Κοντοστάθη, που εξαπατούσε καρκινοπαθείς πείθοντάς τους να σταματούν τις θεραπείες τους και να συνεχίζουν με βότανα από το Πήλιο και μαντζούνια.

Ανάμεσα σε αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μοναχή από μοναστήρι του Πηλίου και έμπορος ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης βοτάνων στον Βόλο.

Ο ψευτογιατρός, ο οποίος κλήθηκε χθες σε συμπληρωματική κατάθεση, κατηγορείται ότι εμπλέκεται στους θανάτους συνολικά 12 ανθρώπων σε απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλων 14. Σύμφωνα με την εκπομπή «Live news» του Mega, οι νέοι κατηγορούμενοι στην πλειονότητά τους είναι γιατροί και νοσηλευτές καθώς και πρώην υπουργός, ενώ συγκαταλέγονται μία μοναχή από μοναστήρι του Πηλίου και ένας έμπορος πώλησης βοτάνων στον Βόλο.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να συνέδραμαν στον ψευτογιατρό στο έργο του παραχωρώντας τους χώρους. Απολογήθηκαν για τις πράξεις τους τον Δεκέμβριο. Ο εκ των δικηγόρων των θυμάτων του ψευτογιατρού, Στέλιος Σούρλας, μιλώντας στην προαναφερόμενη εκπομπή τόνισε πως: «Το κατηγορητήριο έχει επεκταθεί, έχει βαρύνει πολύ. Περιλαμβάνει 12 ανθρωποκτονίες, 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, κακουργηματικές απάτες και υπάρχουν ακόμα 15 συγκατηγορούμενοι», ανέφερε.

«Το υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές είναι 80 ιατρικοί φάκελοι από 44 νοσοκομεία. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε και συνεργούς», πρόσθεσε.

Οι φερόμενοι ως συνεργοί του ψευτογιατρού έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα, ενώ ο πρώην υπουργός, ζήτησε από τον ανακριτή, την οριστική απεμπλοκή του από την υπόθεση, καταθέτοντας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ούτε τον γνώριζε, ούτε κάποια συναλλαγή είχε ποτέ μαζί του και δεν συνεργάστηκε μαζί του σε κανένα χειρουργείο.

Τον πρώην υπουργό εμπλέκει στην υπόθεση η κατάθεση ενός 47χρονου, ο οποίος φέρεται να έδωσε περισσότερα από 60.000 ευρώ στον ψευτογιατρό, ελπίζοντας στο θαύμα.

«Τον Μάρτιο του 2018 βρήκα έναν νευροχειρουργό που εργαζόταν σε ιδιωτική κλινική. Εκεί γνώρισα τον «Κόντο» ο οποίος με έπεισε σε τέτοιο σημείο που μέχρι και το χέρι του φίλησα, όταν μου είπε ότι είναι ορθοπεδικός με σπουδές σε Ελβετία και Αμερική. Το χειρουργείο το έκανε ο πρώην βουλευτής, ενώ μέσα ήταν ο νευροχειρουργός που μου είχε συστήσει τον «Κόντο», ένας ακόμη χειρουργός και ο ίδιος ο «Κόντος». Μετά οι γιατροί μου είπαν πως από εδώ και πέρα να μιλάω με τον «Νίκο Κόντο» που είναι εξαίρετος επιστήμονας όπως έλεγαν. Τώρα είμαι με κομμένο πλευρό και δεν μπορώ να αναπνεύσω», είχε καταθέσει.

Ωστόσο, ο πρώην βουλευτής απαντά ισχυριζόμενος ότι είχε κληθεί να συνδράμει στο χειρουργείο από φίλο του νευροχειρουργό, χωρίς να έχει απολύτως καμία επαφή με τον ψευτογιατρό, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ του.

Από την πλευρά του ο 47χρονος που υποσχόταν πως θα σώσει ασθενείς με σοβαρά νοσήματα, χρησιμοποιώντας δήθεν φάρμακα, βότανα, έλαια και αυστηρή διατροφή ζήτησε χθες και έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί στις 28 Ιανουαρίου.

Επισημαίνεται ότι είναι προφυλακιστέος από το καλοκαίρι.

taxydromos.gr