Καμπάνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για θανατηφόρο τροχαίο, που σημειώθηκε τον Ιούλιο 2018 στον Βόλο με έναν νεκρό και μία τραυματία.
Το δικαστήριο καταδίκασε 82χρονο Βολιώτη σε συνολική ποινή φυλάκισης 36 μηνών με αναστολή, κρίνοντάς τον ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη επίσης από αμέλεια.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 30 Ιουλίου στην Αναλήψεως στις 10:55, όταν ο 82χρονος που οδηγούσε ΙΧ επιχείρησε να στρίψει αριστερά στη οδό Μαυροκορδάτου. Ο ηλικιωμένος δεν είδε τον οδηγό δικύκλου, που κινούταν στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει. Ο οδηγός του δικύκλου ημεδαπός ηλικίας 71 ετών τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, ενώ η σύζυγός του ελαφρύτερα. Ο 71χρονος διακομίστηκε για νοσηλεία, ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.
Ο κατηγορούμενος απολογούμενος στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι σταμάτησε στη Μαυροκορδάτου πριν στρίψει αριστερά, έλεγξε την κίνηση και οδηγός τζιπ τού έκανε νόημα να περάσει. Ισχυρίστηκε ότι έλεγξε και δεύτερη φορά και μετά έστριψε για να συνεχίσει την πορεία του, όταν σημειώθηκε το δυστύχημα.
«Δεν είδα κανένα δίκυκλο», επισήμανε στο δικαστήριο και υποστήριξε ότι ο οδηγός του δικύκλου ήταν εκείνος που έπεσε επάνω του. «Αν τον είχα παρασύρει εγώ, δεν θα είχε ζημιές στα πλάγια, αλλά μπροστά», υποστήριξε.
Η σύζυγος του θανόντος, που τραυματίστηκε επίσης στο θανατηφόρο, βγήκε εκτός εαυτού. Εξεταζόμενη ως μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι μετά το δυστύχημα έτρεξε να βρει τον οδηγό του ΙΧ και να τον πιάσει, αλλά τη σταμάτησε ο κόσμος. Είχε τραυματιστεί και η ίδια στο πόδι.
Σε εμφανή συγκινησιακή φόρτιση επισήμανε στο δικαστήριο ότι ο σύζυγός της δεν πρόλαβε να χαρεί τη σύνταξή του, ούτε και το εγγονάκι του, που ήταν τότε οκτώ μηνών.
Στο δικαστήριο εξετάστηκαν επίσης οι δύο γιοι του θανόντος και μάρτυρας του θανατηφόρου τροχαίου, που την ώρα του δυστυχήματος οδηγούσε δίκυκλο και ήταν πιο πίσω από το μοτοποδήλατο του άτυχου 71χρονου.
Ο μάρτυρας είπε ότι υπήρχε ορατότητα και ότι το μηχανάκι σταμάτησε πριν στρίψει στη Μαυροκορδάτου, αν και ο ίδιος νόμισε ότι θα συνέχιζε την πορεία του ευθεία. Για τον κατηγορούμενο είπε ότι παρέμενε στον τόπο του δυστυχήματος και προσπάθησε να βοηθήσει με κάθε τρόπο. Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο και για τις δύο κατηγορίες και τον καταδίκασ

Κατερίνα Μαρούγκα (Ταχυδρόμος)