Μεγάλη τιμή έλαβε ο Βολιώτης ψαροντουφεκάς Κώστας Δαφερέρας, καθώς διακρίθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Υποβρύχιου Ψαρέματος, αφού έπιασε τη μεγαλύτερη σε βάρος τσιπούρα με ψαροντούφεκο! Η τσιπούρα ζύγισε 5,4 κιλά και ο Κώστας Δαφερέρας φιγουράρει στην ιστοσελίδα του Οργανισμού ανάμεσα σε άλλους δεινούς ψαροντουφεκάδες απ’ όλο τον κόσμο!
Τη διάκρισή του αυτή τη μοιράστηκε ο Κώστας Δαφερέρας με τους διαδικτυακούς του φίλους στο facebook και δεν έκρυψε τη χαρά του γι’ αυτό. Στην ανάρτησή του γράφει χαρακτηριστικά: «Στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 μου ανακοινώθηκε από τον Διεθνή οργανισμό υποβρύχιου ψαρέματος (IUSA) πως το ψάρι μου αποτελεί πλέον επίσημα παγκόσμιο ρεκόρ μεγαλύτερης Τσιπούρας (Sparus Aurata) πιασμένης με ψαροντούφεκο! Τη χαρά και τα συναισθήματα δεν μπορώ να τα περιγράψω! Το μέγεθος του ψαριού μαζί με τον τρόπο σύλληψης αποτελούν ένα τρελό όνειρο το οποίο δεν ξέρω αν θα ξαναζήσω! Να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και δημόσια στους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του στόχου! Το ρεκόρ αυτό το αφιερώνω ως φόρο τιμής στην οικογένειά μου, που θέλοντας και μη έχουν βγάλει λέπια και στη μητέρα μου, που εδώ και αρκετά χρόνια δεν είναι στη ζωή. Να είστε όλοι καλά»!
Πως έπιασε το ψάρι
Στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Οργανισμού Υποβρυχίου Ψαρέματος είναι ανηρτημένο το ρεκόρ του Βολιώτη ψαροντουφεκά μαζί με τη φωτογραφία του, αλλά και τη βραβευμένη λεία του.
Μάλιστα, αναφέρεται και ο τρόπος που έγινε η σύλληψη του ψαριού. Συγκεκριμένα ο Κώστας Δαφερέρας γράφει στην ιστοσελίδα πως «ήταν περίπου 11 το πρωί όταν φτάσαμε σε μια μικρή παραλία στο τέλος των Αλυκών, από την πλευρά της Κριθαριάς. Κολυμπήσαμε περίπου 300 μέτρα και φτάσαμε σε ένα μέρος με βράχια. Στις 2 περίπου το μεσημέρι έπιασα μία στήρα (είδος ψαριού) και γύρω στις 3 προσπάθησα μία τελική ενέδρα σε βάθος 19.5 μέτρων όπου και είδα δύο μεγάλα μαγιάτικα. Ήμουν στα όρια του θερμοκλινές και έκανα λίγο θόρυβο από το λάρυγγα για να προσεγγίσω ορισμένα ψάρια. Ξαφνικά, είδα την τσιπούρα να περνά πάνω από μένα. Έκανα μια μακριά βολή και το βέλος του ψαροντούφεκου χτύπησε το ψάρι κοντά στην ουρά του. Ευτυχώς με απαλές κινήσεις έφερα το ψάρι στην επιφάνεια και το έπιασα».
Η «τυχερή» και βραβευμένη βουτιά του ψαροντουφεκά έγινε την 1η Αυγούστου, ενώ η τσιπούρα ζύγιζε 5,4 κιλά!

magnesianews.gr