Εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και το είδος του χρέους, θα λαμβάνονται υπόψη για την ένταξη στις ρυθμίσεις των 120 δόσεων για οφειλές στις Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Οικονομικών  Κατερίνας Παπανάτσιου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο».
Συγκεκριμένα, για το νομοσχέδιο που αφορά τις 120 δόσεις για οφειλές στις Δ.Ο.Υ. εξήγησε ότι αυτό θα έρθει στη Βουλή το προσεχές χρονικό διάστημα, ότι θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια και θα αφορά οφειλές ως το τέλος του 2018, καθώς και ότι οι 120 δόσεις θα αφορούν τα χαμηλά εισοδήματα.
Εξήγησε επίσης, ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες, κοινές ρυθμίσεις για όλους. Θα λαμβάνονται υπόψιν εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και το είδος του χρέους. «Δεν μπορεί ένα νομικό πρόσωπο που χρωστάει 2.000 ευρώ να πληρώνει σε 120 δόσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Οικονομικών.
Απαντώντας για το αν θα αναπροσαρμοστεί στους 36 μήνες η αυτόματη πάγια ρύθμιση φορολογικών χρεών, απάντησε ότι εξετάζεται η διεύρυνση της πάγιας ρύθμισης. Η υφυπουργός εξήγησε ότι η φορολογία εισοδήματος δεν μπορεί να πάει περισσότερο από 12 δόσεις.
Όσον αφορά το νομοσχέδιο με τον αιγιαλό ξεκαθάρισε ότι «Δεν κτίζεται τίποτα πάνω στον αιγιαλό». Σύμφωνα με την κ. Παπανάτσιου το σχέδιο νόμου έχει ολοκληρωθεί από την επιτροπή της Βουλής και πηγαίνει σύντομα για ψήφιση στην Ολομέλεια.
Σε αυτό προβλέπεται ο περιορισμός του πλάτους της παραλίας από τα 50 στα 30 μέτρα. Απαγορεύεται η δημιουργία στους αιγιαλούς σταθερών κατασκευών. Επιτρέπονται κατόπιν αδείας μόνον ελαφρές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των λουομένων.
Γνωστοποίησε ακόμα ότι «έχουν εκδοθεί διαβιβαστικά προς την αρμόδια αρχή για την κατεδάφιση εκατοντάδων αυθαίρετων κτισμάτων επί του αιγιαλού σε διάφορες περιοχές. Λαμβάνονται μέτρα και δίνονται προθεσμίες μέχρι και δύο χρόνια για τη μεταφορά εγκαταστάσεων που δεν είναι νόμιμες», ενώ αναφέρθηκε και στο τι ορίζεται για την άδεια χρήσης του αιγιαλού.

naftemporiki.gr