Έρευνα σε υγειονομικούς της Θεσσαλίας που διεξάγεται στο Νοσοκομείο Βόλο, δείχνει ότι είναι μηδενικό το ποσοστό της ομάδας αυτής  που έχει αναπτύξει αντισώματα κατά του νέου κορωνοϊού. Το εύρημα είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει προσβολή από τον Covid-19. Στο «Αχιλλοπούλειο»  έχουν εξετασθεί μέχρι σήμερα 150 δείγματα, από το ΙΚΑ και τα ΤΟΜΥ εξετάσθηκαν 100 δείγματα και 250 δείγματα εξετάσθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και τα Κέντρα Υγείας της Στερεάς. Αναμένονται 250-300 δείγματα για εξέταση από το Νοσοκομείο Λαμίας και σήμερα θα  εξετασθούν όλα τα δείγματα από Σποράδες, Κέντρο Υγείας Αλμυρού, Βελεστίνου και Ζαγοράς. «Μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε τελειώσει το 60% των δειγμάτων της Μαγνησίας και της Στερεάς. Έκτος από τους επαγγελματίες υγείας που μπορεί να  ήρθαν σε επαφή με πιθανό κρούσμα του ιού, το τεστ αντισωμάτων γίνεται και σε οποιονδήποτε υπηρετεί στις δομές Υγείας με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (αποσπασμένοι-μετακινημένοι υπάλληλοι, συμβασιούχοι, συνεργεία καθαρισμού, υπηρεσίες security, υπεργολάβοι κλπ.).
«Διαθέτουμε όλα τα μηχανήματα και μπορούμε να κάνουμε 50 τεστ την ημέρα και τα αποτελέσματα εκδίδονται σε μισή ώρα», δήλωσε στη «θ» ο διευθυντής του βιοχημικού δρ. Ηλίας Τογκουσίδης. Ο ίδιος είπε πως το Νοσοκομείο τού Βόλου δέχεται τόσο μεγάλο φόρτο, γιατί από άποψη εξοπλισμού είναι το μονό στον θεσσαλικό χώρο που μπορεί να προχωρήσει στα τεστ αντισωμάτων. Ενώ οι μοριακοί έλεγχοι συνεχίζονται, καθώς ανιχνεύουν, εάν κάποιος έχει το ιό, τα τεστ αντισωμάτων καθορίζουν εάν κάποιος  είχε μολυνθεί. Όπως δείχνουν μέχρι τώρα τα αποτελέσματα ο υγειονομικός χώρος κρατήθηκε «καθαρός». Το τεστ SARS-Cov-2lgG   της Abbott που πραγματοποιείται στο Νοσοκομείο του Βόλου προσδιορίζει το αντίσωμα lgG, το οποίο είναι μια πρωτεΐνη που παράγει ο οργανισμός στα τελευταία στάδια της  μόλυνσης και μπορεί να παραμείνει έως και μήνες και πιθανώς χρόνια μετά την ανάρρωση ενός ατόμου.
Εκτός από τις δομές παροχής υπηρεσιών Υγείας, τεστ αντισωμάτων θα διεξαχθούν  και σε προσωπικό δομών που υπάγονται στο υπάγονται στο υπουργείο Υγείας, όπως, για  παράδειγμα, στους εργαζομένους στον ΟΚΑΝΑ,  στο προσωπικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, καθώς και σε εργαζόμενους στις ψυχιατρικές δομές. Η συμμετοχή στον εργαστηριακό έλεγχο είναι εθελοντική για όλους τους εργαζόμενους. Η αιμοληψία  γίνεται στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας στο πλαίσιο λειτουργίας των τακτικών ιατρειών και τα δείγματα αποστέλλονται στο Νοσοκομείο, όπου υπάρχουν εγκατεστημένοι αναλυτές.

e-thessalia.gr