«Καθαρές» ήταν οι φυλακές Βόλου από αυτοσχέδια «όπλα», κινητά τηλέφωνα ή παράνομο αλκοόλ, όπως προέκυψε από αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε προχθές από την Ομάδα Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών (ΟΑΕΕ), που κάνει ελέγχους στις φυλακές της χώρας.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η επίλεκτη ομάδα των εξωτερικών φρουρών, που συστήθηκε πρόσφατα, τη Δευτέρα έκανε «έφοδο» στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, αλλά από τον εξωνυχιστικό έλεγχο που έκανε δεν εντοπίστηκε κάτι παράνομο στην κατοχή των κρατουμένων, που πιθανόν θα χρησίμευσε σε μια συμπλοκή μεταξύ τους.
Η Ο.Α.Ε.Ε. είναι ειδική μονάδα των Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. (Τμήμα Εξωτερικής Φρουράς Καταστημάτων Κράτησης) με ειδική εκπαίδευση και εξοπλισμό. Ο χαρακτήρας της είναι πολυδιάστατος καθώς επιχειρούν σε καταστάσεις που απαιτούν υψηλή εκπαίδευση και συντονισμό όπως σε στάση –απείθεια – υλικές καταστροφές- εξέγερση – άρνηση μεταγωγής κλπ. εκ μέρους των κρατούμενων.
Εκπαιδεύονται σε θέματα αυτοάμυνας, οπλοτεχνικής, μεταγωγές και ελέγχους σε υψηλών κινδύνων κρατούμενων των φυλακών, με αποτέλεσμα να έχουν υψηλό επίπεδο εμπειρίας και αποτελεσματικότητα σε ακραία περιστατικά.
Η σύσταση της Ο.Α.Ε.Ε έγινε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης λόγω των αυξημένων περιστατικών έκνομων ενεργειών και βίας που αυξήθηκαν το τελευταίο διάστημα στις φυλακές της χώρας.

magnesianews.gr