«Πάγωσε» η τουριστική κίνηση στη Μαγνησία, λόγω των εθνικών εκλογών που ανήγγειλε για τις 7 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και οι ξενοδόχοι προβλέπουν αναδουλειά και δύσκολη κατάσταση για τον Ιούνιο.
«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, οι εκλογές πάντα καταστρέφουν τον τουρισμό και οι εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου, θα δημιουργήσουν έναν Ιούνιο άδειο, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα 102,5» ο Γιώργος Ζαφείρης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας. «Είναι και ο καιρός που δεν βοηθάει και όλα μαζί συνθέτουν ένα πολύ ωραίο παζλ, ώστε οι ξενοδόχοι για άλλη μια φορά να πληρώσουν τα σπασμένα», σχολίασε.
Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα, ο κόσμος δεν μετακινείται και, όσο κι αν φαίνεται απίθανο, ακόμη και οι ξένοι είναι διστακτικοί να πάνε σε μια χώρα, όπου ακούνε διάφορα προβλήματα τόσο καιρό, όπως το Μακεδονικό, τα Ελληνοτουρκικά και χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Παράλληλα, τόνισε ότι άνοιξε η αγορά της Τουρκίας, υπάρχει το Brexit και οι εκλογές είναι το «κερασάκι» στην τούρτα.
Για τη διστακτικότητα των ξένων, ο κ. Ζαφείρης είναι ότι είναι ανεξήγητο, ίσως να μην είναι μόνο οι εκλογές, αλλά το γενικότερο κλίμα, ενώ εκτίμησε ότι αν οι εκλογές είχαν τελειώσει με το δεύτερο γύρο την περασμένη Κυριακή, όπως έγινε και το 2015, από την επόμενη μέρα θα άρχιζαν οι κρατήσεις και από το εξωτερικό.
«Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει και συνεχίζει να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα», τόνισε.
Καλύτερη η κατάσταση τον Αύγουστο
Για τον Ιούλιο και Αύγουστο η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη και ο πρόεδρος των ξενοδόχων είπε ότι αν δεν ήταν οι ξενοδόχοι έπρεπε να παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους στην κα Παπανάτσιου και στην κα Αχτσιόγλου να τις δουλέψουν.
Σχετικά με την κίνηση στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, ο κ. Ζαφείρης είπε ότι η κατάσταση είναι συγκρατημένη, αφενός λόγω του Brexit για την Easy Jet, ενώ από την άλλη η Thomas Cook κάνει «σκαμπανεβάσματα και επηρεάζει όλο αυτό το σύστημα με τους τουριστικούς πράκτορες». Ο ίδιος είπε ότι το κομμάτι της Thomas Cook λύθηκε και δεν θα υπάρχει πρόβλημα φέτος, ιδιαίτερα για τα Ελληνικά νησιά. Ο ίδιος είπε, ότι οι ξενοδόχοι το παλεύουν και μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αν και υπάρχουν κάποιος κραυγές που δεν βοηθούν την κατάσταση, ίσως γιατί δεν αντιλαμβάνονται τι πρέπει να γίνει και εκτίμησε ότι θα υπάρξει ηρεμία μετά από κάποιο καιρό και αν δεν δουλέψουν αρκετά οι επαγγελματίες, δεν θα μπορέσουν να έχουν κανένα αποτέλεσμα.

magnesianews.gr