Εσωκομματικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το φωτογραφικό ενσταντανέ του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος, Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο.
Τη φωτογραφία, που εικόνιζε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή στο πλευρό του μητροπολίτη Καλαβρύτων ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ο ίδιος ο κ. Κουρουμπλής μετά από περιοδεία του στην Αχαΐα, όπου επισκέφθηκε το ίδρυμα Αγάπης Μέλαθρον «O Άγιος Χαράλαμπος». Στη συνέχεια, εμφανώς σε μία προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων, ο κ. Κουρουμπλής «κατέβασε» την επίμαχη φωτογραφία από τον λογαριασμό του για να επανέλθει δίνοντας «εξηγήσεις»:
«Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο. Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος» έγραψε σε ανάρτησή του.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί» και γι' αυτό, όπως σημείωσε, δέχτηκε να συναντήσει τον μητροπολίτη, παρότι «έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».
Είχε προηγηθεί tweet του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος σχολιάζοντας τη συνάντηση Κουρουμπλή – Αμβρόσιου έγραψε: «Επειδή πολλοί ρωτούν, οφείλω μια καθαρή θέση: Με τον φιλοΧρυσαυγίτη Αμβρόσιο, κήρυκα του μίσους, υβριστή του Τσίπρα και πρόσφατα καταδικασμένο για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου, είμαστε καθαρά και σταθερά απέναντι. Σέβομαι πολύ τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Τον Αμβρόσιο, καθόλου».
Πιο αιχμηρή ήταν η βουλευτής Αννέτα Καββαδία η οποία – επίσης μέσω Twitter – σημείωσε: «Όταν ο πρωθυπουργός ζητά ξεκάθαρα ‘να ξαναγυρίσει η ΧΑ εκεί που της αξίζει, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας’ όταν δίνουμε μάχες –εντός και εκτός συνόρων– απέναντι στο φασισμό, εσύ στέκεσαι δίπλα στον ρατσιστή, χουντικό, δηλωμένο ΧΑυγίτη Αμβρόσιο;; Τουλάχιστον, όχι στο όνομά μας…».

naftemporiki.gr