Μια από τις ιστορίες καθημερινής τρέλας … ήρθε στο φως της δημοσιότητας χθες στην αίθουσα του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με τις χρόνιες διαμάχες μεταξύ μελών μιας οικογένειας.

Κατηγορούμενος ήταν ένας συνταξιούχος, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία στην Αστυνομία για απόπειρα ενδοοικογενειακής απλής σωματικής βλάβης και για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βάρος της συζύγου και της κόρης του, για επεισόδιο που έγινε μεταξύ τους, την Τρίτη.

Η κόρη του ηλικιωμένου, κατέθεσε στο Αυτόφωρο ότι ο πατέρας της έχει φύγει από το σπίτι, μένει σε ένα κοτέτσι στο ίδιο οικόπεδο που βρίσκεται το σπίτι και επειδή η μητέρα της είναι πρόσφατα εγχειρισμένη και δεν κάνει να κουράζεται, τον εντόπισε σε καφέ στη Ν. Ιωνία και του είπε με όμορφο τρόπο να μην αφήνει ανοιχτές τις κότες και λερώνουν τη σκάλα, αλλά να κλείνει την πόρτα για να μην επιβαρύνει την σύζυγό του και μητέρα της.

Σύμφωνα πάντα με την κόρη του, όταν ο πατέρας της επέστρεψε στο σπίτι, μάλωσαν και απείλησε την ίδια και τη μητέρα της «Θα σας κάψω, θα σας θάψω».

«Ζούμε με τον φόβο. Από το 1989 είναι αυτή η κατάσταση. Όταν πίνει γίνεται βίαιος κι εμένα με χτύπησε στην κοιλιά», κατέθεσε η μάρτυρας κατηγορίας.

Στην κατάθεσή της η σύζυγος του κατηγορουμένου είπε ότι από τις 27 Φεβρουαρίου, έχει φύγει από το σπίτι κι μένει στο κοτέτσι, αλλά η ζωή της εξακολουθεί να κινδυνεύει. «Με χτυπά και με απειλεί. Όταν πίνει και μεθάει με βρίζει όπως έγινε και χθες με την κόρη μου. Το αυτοκίνητο είναι μέσα στο χωράφι με υγραέριο. Είπε θα μας κάψει και θα μας θάψει. Με παράτησε χειρουργημένη», κατήγγειλε η σύζυγος.

Ο γιος του κατηγορουμένου είτε ότι υπάρχουν πολλές διαμάχες όλα αυτά τα χρόνια στο πατρικό του σπίτι, ο ίδιος μένει αλλού στο κέντρο του Βόλου και σταμάτησε να πηγαίνει στο πατρικό του, λόγω αυτής της κατάστασης. Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι γίνονται γιατί ο πατέρας του δεν χαρτζιλικώνει τη μητέρα και την αδελφή του, καλούν συνέχεια την Αστυνομία και ο ίδιος του τηλεφωνεί και του κάνει παράπονα ότι τον βρίζουν η σύζυγος και η κόρη του.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι εδώ κι επτά μήνες έχει φύγει από το σπίτι, μένει στο κοτέτσι – καλύβι χωρίς ρεύμα γιατί δεν άντεχε τις φασαρίες και τον εκφοβισμό ότι θα καλέσει την Αστυνομία η σύζυγός του.

«Είμαι φιλήσυχος άνθρωπος. Ούτε έβρισα, ούτε απείλησα. Τους είπα να μην ξαναπατήσουν στις κότες» είπε μεταξύ άλλων, ενώ σε ερώτηση της Εισαγγελέως αν πίνει αλκοόλ, απάντησε ότι πίνει μισό κιλό καθημερινά στο σπίτι.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, έγινε γνωστό ότι όταν ο γιός του κατηγορούμενου ήταν 5-6 ετών πυροβόλησε κατά λάθος τον πατέρα του με όπλο το οποίο εκπυρσοκρότησε, εκδοχή με την οποία διαφώνησε η σύζυγός του, λέγοντας ότι είναι βίαιος.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε σε 14 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή με όρους να μετοικήσει από την οικογενειακή κατοικία και το οικόπεδο όπου βρίσκεται, ενώ του απαγορεύτηκε η προσέγγιση της συζύγου και της κόρης σε απόσταση μικρότερη των 50 μ.

Ο κατηγορούμενος, δήλωσε ότι παίρνει αναπηρική σύνταξη 470 € και δεν έχει τη δυνατότητα να μείνει αλλού, ενώ τόνισε ότι θα ζητήσει να φιλοξενηθεί από συγγενικά του πρόσωπα.

magnesianews.gr