Από το γραφείο τύπου του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη, εκδόθηκε το ακόλουθο σχόλιο:
"Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχει η αυθαίρετη εκτίμηση που διατυπώνει στην ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη «Αγιά Νέα Εποχή», στην οποία υποστηρίζεται πως το προσφάτως ανακοινωθέν φράγμα του Αγιοκάμπου «δεν επιλέγεται προς στήριξη λόγω υπέρβασης του προϋπολογισμού πρόσκλησης».
Για την αποκατάσταση της πλήρους και μοναδικής αλήθειας αναφέρουμε τα εξής:Σύμφωνα με το αριθ.  4196/10.06.2019 έγγραφο του ΠΑΑ οι εν λόγω πίνακες αξιολόγησης είναι προσωρινοί και θα επικαιροποιθούν, καθόσον δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία αξιολόγησης των προσφυγών, και συνεπώς η όλη διαδικασία της αξιολόγησης.
Το συγκεκριμένο έργο έχει ήδη αξιολογηθεί θετικά, όπως και όλα τα έργα των δύο πρώτων πινάκων και δεν βρίσκονται σε διαδικασία προσφυγών.
Επισημαίνεται ότι ο προϋπολογισμός των 448.193.171,59 €  έχει ήδη εγκριθεί με την αριθ. 57081/20.05.2019 (Β' 2048) απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Με τον ανωτέρω εγκεκριμένο προϋπολογισμό, θα ενταχθούν τα 12 έργα του πρώτου πίνακα και τα 19 έργα του δεύτερου πίνακα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ (και όχι όπως λέει το δημοσίευμα ότι δεν θα κατασκευαστεί το έργο στο άμεσο μέλλον).
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προσφυγών θα εκδοθεί νέος πίνακας που θα περιλαμβάνει όλα τα ενταγμένα έργα.
Καθώς στην πορεία ωρίμανσης του έργου διαπιστώθηκε πως τα 180.000.000 €, που αρχικά διέθετε το μέτρο για την κατασκευή νέων εγγειοβελτιωτικών έργων ήταν πολύ λίγα, για το λόγο αυτό με ενέργειές του υφυπουργού κ. Κόκκαλη, το κονδύλι αυξήθηκε σε 450.000.000€ με την προαναφερθείσα απόφαση.
Συνεπώς όχι μόνο δεν τίθεται θέμα παραπληροφόρησης, αντίθετα επαίνου για την προαναφερθείσα εξέλιξη. Υπενθυμίζουμε δε, πως στα παραπάνω έργα αναφέρθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη ομιλία του στη Λάρισα.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως το ολίσθημα στο οποίο υπέπεσε η νεοεκλεγείσα δημοτική παράταξη στο δήμο Αγιάς και μάλιστα σε ευαίσθητη (προεκλογική) περίοδο, δεν οφείλεται σε δόλο και σκοπιμότητες, αλλά στην ελλιπή γνώση του αντικειμένου.
Καλό θα είναι την επόμενη φορά να ρωτούν τις αρμόδιες αρχές για να μην εκτίθενται.
Σε κάθε περίπτωση, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης είναι πάντοτε διαθέσιμος στον καθένα πολίτη, ανεξαρτήτως δημοτικής παράταξης ή κόμματος, προκειμένου να συζητήσει τους προβληματισμούς του και να συνδράμει όπου χρειαστεί, στην επίλυση ενός ενδεχομένου προβλήματος."