Το πρώτο βήμα για την κατασκευή νέας γέφυρας στη θέση «Καραϊσκάκη», έγινε πρόσφατα από την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρόκειται για τη γέφυρα που καταστράφηκε  από τον "Ιανό"και αντικαταστάθηκε από τη γέφυρα μπέλεϊ που λειτουργεί σήμερα, δίνοντας πρόσβαση από το Μουζάκι προς Κρυοπηγή και λίμνη Πλαστήρα.

Πιο αναλυτικά αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάθεση μελέτης που θα περιλαμβάνει εκτός της νέας γέφυρας και αποκατάσταση ζημιών στον οικισμό Αργιθέας με προϋπολογισμό σύνταξής της τα 268.000 ευρώ.

Το KarditsaLive.Net επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κωστή Νούσιο, όπως και με τον διευθυντή τεχνικών έργων της Π.Ε. Καρδίτσας Δημήτρη Κουτρομάνο, που υπογράφει την απόφαση, και επιβεβαιώθηκε η πρόθεση να γίνει νέα γέφυρα από μπετόν. Χρονοδιαγράμματα, μας είπαν, είναι δύσκολο αυτή την στιγμή να τεθούν, ειδικά πριν τελειώσει η διαδικασία ανάθεσης, αλλά το σημαντικό είναι πως θα κατασκευαστεί η γέφυρα δίνοντας οριστική λύση.

Σε ότι αφορά τώρα στη γέφυρα Μπαλάνου, που πλέον δεν υφίσταται και η κυκλοφορία γίνεται μέσω διάβασης πάνω στην κοίτη του ποταμού, είμαστε σε εξέλιξη της σύνταξης της μελέτης, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή καινούργιας στη θέση αυτή μετά την καταστροφή της γέφυρας στις 18 Σεπτεμβρίου 2020 από την κακοκαιρία "Ιανός".

Π.Κ., karditsaLive.Net