Με «δανεικό» προσωπικό από το Δήμο Καρδίτσας θα ξεκινήσει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τη λειτουργία του για τη νέα περίοδο ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του ΟΑΕΔ στην περιοχή της Φαναρίου.

Ο σχεδιασμός είναι να μην χρειασθεί περισσότερο από ένας μήνας βοήθειας και από 1η Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας κ. Γιώργος Καπράνας, με τον οποίο το KarditsaLive.Net, μίλησε για το θέμα, μας είπε ότι επισκέφθηκε πρόσφατα τις κεντρικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στην πρωτεύουσα και ενημερώθηκε ότι εντός των ημερών δημοσιεύεται η προκήρυξη για την πρόσληψη του προσωπικού, που θα προχωρήσει με διαδικασίες κατεπείγοντος, ώστε τέλος Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί όλα τα προβλεπόμενα.

Αυτός, τουλάχιστον, είναι ο στόχος και από τον ΟΑΕΔ θεωρείται εφικτός, έστω κι αν οι πρώτες τοποθετήσεις αφορούν άτομα που θα έχουν επιλεγεί προσωρινά και θα εκκρεμεί η διαδικασία των ενστάσεων.

Την ίδια στιγμή υπάρχει αλληλογραφία του ΟΑΕΔ με τον Δήμο Καρδίτσας, για την προσωρινή παραχώρηση προσωπικού, για διάστημα ενός μήνα περίπου, ώστε να μην υπάρξει κενό λειτουργίας το Σεπτέμβριο.

Το KarditsaLive.Net, μίλησε και με τον δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο, ο οποίος τόνισε πως πρόθεση του Δήμου είναι να βοηθήσει, αλλά αυτό θα γίνει εφόσον υπάρχει η δυνατότητα και κυρίως μέσω του προσωπικού που ήρθε πρόσφατα με οκτάμηνες συμβάσεις. Το βλέπουμε θετικά, ανέφερε ο κ. Τσιάκος, αλλά σε κάθε περίπτωση πρώτα θα διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ανάλογων δομών του Δήμου.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Καρδίτσας είχε προτείνει στον ΟΑΕΔ την παραχώρηση χρήσης του νέου βρεφονηπιακού από το Δήμο, πρόταση που δεν είχε γίνει αποδεκτή από την διοίκηση του Οργανισμού.

Σε ότι αφορά τώρα στο προσωπικό που απαιτείται αυτό έχει να κάνει με βρεφονηπιοκόμους, καθώς οι υπόλοιπες θέσεις καθαριστριών και λοιπού προσωπικού είναι καλυμμένες.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο κ. Καπράνας έθεσε θέμα στον ΟΑΕΔ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα δώσει τέλος σε αυτή την κατάσταση αβεβαιότητας λειτουργίας των δομών και υπήρξε θετική ανταπόκριση με την διοίκηση του οργανισμού να ασχολείται για πρώτη φορά με μία τέτοια προοπτική.

Π.Κ., karditsaLive.Net