Λιγότερο από 10 ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας που είναι στο τέλος Αυγούστου και τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά που δηλώθηκαν στο Δήμο Καρδίτσας έφθασαν και λογικά θα ξεπεράσουν τα 165.000 τετραγωνικά.

 Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο KarditsaLive.Net ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Σχορετσανίτης, ο αριθμός των αιτήσεων συνολικά είναι περίπου στις 8.500. Ο ακριβής αριθμός θα οριστικοποιηθεί μετά την πλήρη καταγραφή όλων των εγγράφων αιτήσεων, που δεν έχει ολοκληρωθεί.

Από αυτές τις αιτήσεις υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά 4.200 και λίγο περισσότερες υποβλήθηκαν με τους δημότες να προσέρχονται στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου και να τις υποβάλλουν δια ζώσης.

Για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις που μπορεί να υπάρχει άμεσα εικόνα έχουν δήλωση 80.000 τετραγωνικών και με βάση του υπολογισμούς περίπου 85.000 είναι τα τετραγωνικά που δηλώθηκαν μέσω των έγγραφων δηλώσεων.

Πιθανόν ο αριθμός των τετραγωνικών να αυξηθεί τις επέμενες ημέρες καθώς απομένει τουλάχιστον μία εργάσιμη εβδομάδα για υποβολή στο Δήμο και 8 μέρες για ηλεκτρονική υποβολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα τετραγωνικά αντιστοιχούν σε 198.000 ευρώ δημοτικά τέλη το χρόνο, που πληρώνονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αν υπολογίσουμε ότι αντιστοιχεί μεσοσταθμικά ετησίως  1,2 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Το επόμενο βήμα είναι να αποσταλούν τα στοιχεία των ιδιοκτητών των κτιρίων στη ΔΕΗ, προκείμενου να γίνουν οι διορθώσεις. Μία διαδικασία που, σύμφωνα με τον κ. Σχορετσανίτη δεν θα είναι εύκολη, υπό την έννοια ότι η στελέχωση του αρμοδίου γραφείου του Δήμου δεν είναι επαρκής και θα χρειασθεί μεγάλο διάστημα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να περάσουν τα νέα δεδομένα στους λογαριασμούς.

Π.Κ., karditsaLive.Net