Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από αρχές Αυγούστου, που εγκαταστάθηκε ο εργολάβος στη θέση «Λεύκα» Πετρίλου, μέχρι την ημέρα που «χτύπησε» ο «Ιανός»,  αποτελούν παρελθόν και όλα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή.

Το KarditsaLive.Net, με αναλυτικό ρεπορτάζ στις αρχές του Σεπτέμβρη είχε αναδείξει την έναρξη των εργασιών, φιλοξενώντας και επισημάνσεις του δημάρχου Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου, που τόνισε ότι οι εργασίες που απαιτούνταν ήταν πολύ περισσότερες από αυτές που προέβλεπε η μελέτη του 2017, πάνω στην οποία βασίστηκε η προκήρυξη, που έφερε την δημοπράτηση το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Πλέον οι εργασίες δεν είναι απλά περισσότερες αλλά και ότι είχε γίνει μέχρι σήμερα παρασύρθηκε από την ορμή των νερών και από τις καταπτώσεις.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Στεργίου, σε σημερινή μας επικοινωνία, όλη η προεργασία που είχε γίνει από τον εργολάβο με σκαλωσιές, στηρίγματα, καλουπώματα κ.λ.π., απλά δεν υφίσταται, ενώ οι ζημιές πολλαπλασίασαν το έργο που απαιτείται να συντελεστεί.

Τα επόμενα βήματα βασίζονται στο γεγονός ότι το έργο ήταν ασφαλισμένο και δίνεται η δυνατότητα στον εργολάβο να εισπράξει την αποζημίωση που απαιτείται και να συνεχίσει τις εργασίες, οι οποίες, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα γίνουν από εντελώς νέα βάση, σε όσο το δυνατόν πιο σύντομο χρόνο.

φώτο: Κων. Βασιλακάκος

Π.Κ., karditsaLive.Net