Η πρώτη δοκιμαστική εκπομπή μηνυμάτων SMS του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης 112 θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ως μία ενδιάμεση λύση μέχρι την ολοκληρωμένη λειτουργία του στο τέλος του έτους.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΓΓΠΠ, αύριο Τετάρτη θα γίνει η πρώτη δοκιμαστική εκπομπή μηνυμάτων της υπηρεσίας Cell Broadcast και SMS του 112-Συστήματος Συναγερμού Πολιτών, στην περιοχή της Σύρου για ένα δίωρο, από τις 10.00 έως τις 12.00, με ευθύνη του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, όπου θα βρίσκεται και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Οι εκπομπές Cell Broadcast θα ληφθούν από όσες κινητές συσκευές βρίσκονται εντός Σύρου και υποστηρίζουν την υπηρεσία εκπομπής κυψέλης (Cell Broadcast) ή/και έχουν γίνει ρυθμίσεις ώστε να είναι ενεργοποιημένη. Στην άσκηση δεν θα περιληφθούν όσα κινητά τηλέφωνα λαμβάνουν σήμα μέσω υπηρεσιών roaming.
Τα μηνύματα θα είναι της μορφής «ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ ΩΩ:ΛΛ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΣΑΣ».
Παράλληλα, στο πλαίσιο υλοποίησης του 112, θα διεξαχθεί δοκιμή αποστολής ειδοποιήσεων CBS σε όσα κινητά θα βρίσκονται εκείνη την ώρα στην ίδια περιοχή.
Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής υπενθυμίζει ότι η «ενδιάμεση λύση» με SMS έχει εξαγγελθεί την 12η Ιουλίου από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως μια προσωρινή κάλυψη λειτουργιών του 112 που δεν είναι ακόμα διαθέσιμες, μέσω της αποστολής συμβατικών SMS σε όσα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται εντός των περιοχών ενδιαφέροντος.
Το 112 αναμένεται να παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2019.

naftemporiki.gr