«Τη βλέπεις αυτή την καραμπίνα; Αν μιλήσεις θα σε σκοτώσω» η απειλή γυναικοκτονίας σε βάρος της συζύγου του από άνδρα αλβανικής καταγωγής και μάλιστα μπροστά στα μάτια του μικρού παιδιού τους, το οποίο επίσης φέρεται να απείλησε ότι θα σκοτώσει αν «πάρει το μέρος της μάνας του».

Ο δράστης οδηγήθηκε χθες με χειροπέδες ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, την ίδια ώρα που έξω από τα δικαστήρια περίμενε το μικρό παιδάκι τους μαζί με τον παππού.

Το περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο το βράδυ. Ο σύζυγος είχε επιστρέψει στο σπίτι υπό την επήρεια αλκοόλ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν βρίσκεται νόμιμα στη χώρα κι ότι επρόκειτο να απελαθεί.

Άγνωστο τι αποτέλεσε αφορμή, το ζευγάρι φαίνεται να διαπληκτίστηκε κι εκείνος χτύπησε τη σύζυγό του στο κεφάλι, καταφέροντάς της χτυπήματα στο μάτι και στα χείλια. Δεν σταμάτησε όμως. Πήγε πήρε την καραμπίνα και δείχνοντάς την απειλητικά στη σύζυγό του, απειλούσε να τη σκοτώσει αν μιλούσε.

Ο ίδιος άρχισε να βρίζει με ακατανόμαστε εκφράσεις τη σύζυγό του, κι όλα αυτά μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού τους, που ήταν σε κατάσταση σοκ. Τα έκπληκτα μάτια του μικρού δεν διέφυγαν της προσοχής του και στρέφοντας το όπλο προς τον μικρό, φέρεται να είπε: «Αν πάρεις το μέρος της μάνας σου, θα σκοτώσω κι εσένα».

Η γυναίκα πήρε το παιδί και έφυγε από το σπίτι, αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο στην αστυνομία.

Ο άνδρας συνελήφθη και χθες κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου αντιμετωπίζοντας πέντε κατηγορίες: προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενδοοικογενειακή απειλή, απειλή σε ανήλικο τέκνο, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου και πυρομαχικών.

Ζήτησε προθεσμία για να δικαστεί και το δικαστήριο του διόρισε δικηγόρο προκειμένου να ετοιμάσει την υπεράσπισή του. Η υπόθεση θα εκδικαστεί σήμερα, στις 12:30 το μεσημέρι και μέχρι τότε θα συνεχιστεί η κράτησή του, προκειμένου να μην κινδυνεύσει σύζυγος και παιδί.

Eλένη Χάνου (Tαχυδρόμος)