Η στέψη της νέας «Βασίλισσας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου (1/06, 22:00) στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης.
Λίβερπουλ και Τότεναμ, στο δεύτερο αγγλικό «εμφύλιο» σε διοργάνωση της UEFA μέσα σε τρία 24ωρα (προηγήθηκε ο τελικός του Europa League, ανάμεσα στην Τσέλσι και στην Άρσεναλ), θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League, με την Λίβερπουλ να στοχεύει στον 6ο ευρωπαϊκό της τίτλο, ενώ οι «πετεινοί» στην «παρθενική» τους παρουσία σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της «Γηραιάς Ηπείρου» θα επιδιώξουν να ολοκληρώσουν το θαύμα!
Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ είχαν φτάσει και πέρυσι μέχρι τον τελικό, αλλά ηττήθηκαν με 1-3 από την Ρεάλ Μαδρίτης στο Κίεβο. Ανέβηκαν για τελευταία φορά στην κορυφή της Ευρώπης το 2005, στον αλησμόνητο τελικό με την Μίλαν στην Κωνσταντινούπολη και σήμερα έχουν την ευκαιρία να ανέβουν ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.
Μόλις στην 5η της παρουσία στο Champions League, η Τότεναμ του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, συμμετέχει στον πρώτο της τελικό. Η καλύτερη παρουσία για την ομάδα του Βόρειου Λονδίνου στη διοργάνωση ήταν αυτή της σεζόν 1961/1962, όταν είχε φτάσει μέχρι τον ημιτελικό του τότε κυπέλλου πρωταθλητριών, όπου είχε αποκλειστεί από την Μπενφίκα.
Το μεγάλο ερωτηματικό για τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο είναι αν ο Χάρι Καν θα είναι αρκετά ικανός να ξεκινήσει στον τελικό. Ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας και πρώτος σκόρερ των Λονδρέζων τα πέντε τελευταία χρόνια, είναι εκτός δράσης από τις αρχές του Απριλίου, αλλά επέστρεψε στην προπόνηση και όλα δείχνουν ότι θα ξεκινήσει.
Η Λίβερπουλ, εν τω μεταξύ, θα ενισχυθεί από την επιστροφή του Ρομπέρτο Φιρμίνιο, ο οποίος έχασε τα τρία τελευταία παιχνίδια, εξαιτίας ενός τραυματισμού στη βουβωνική χώρα. Απών θα είναι ο Κεϊτά, που αντιμετωπίζει μυϊκό τραυματισμό.
Διαιτητής του μεγάλου τελικού θα είναι ο Σλοβένος, Νταμίρ Σκόμινα, ενώ ο Κύρος Βασσάρας θα είναι παρατηρητής διαιτησίας.

naftemporiki.gr