Όνειρο έμεινε τελικά η πρόκριση της Εθνικής Ελπίδων στα τελικά του EURO U21, το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ιταλίας και του Σαν Μαρίνο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η Εθνική μας, όπως και στο παιχνίδι της Τούμπας, ηττήθηκε με 1-0 στην «NV Arena» του Σανκτ Πόλτεν και με δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με τους Αυστριακούς, αποκλείστηκε από την τελική φάση της διοργάνωσης.

Η Εθνική μας, η οποία παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα στα δύο ημίχρονα, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο μέρος, ενώ δεν έδειξε ποτέ αντίδραση στο γκολ που δέχθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Πώς έπαιξε

Με τέσσερις αλλαγές συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι της Τούμπας, παρέταξε την ομάδα του ο Αντώνης Νικοπολίδης. Τη θέση του τραυματία Κώστα Τσιμίκα στο αριστερό άκρο της άμυνας πήρε ο Κυριακόπουλος, τη θέση του Νικολάου στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Χατζηδιάκο πήρε ο Πασαλίδης, ο Λάμπρου επιλέχθηκε αντί του Χατζηγιοβάνη στο δεξί άκρο της επίθεσης, ενώ ο Κουλούρης αγωνίστηκε ως «αιχμή του δόρατος» στη θέση του Ανδρούτσου. Το 4-2-3-1 δεν άλλαξε, με τους Καραχάλιο και Γαλανόπουλο να παραμένουν ως τα δύο βασικά αμυντικά χαφ της ομάδας.

Το ματς

Η Εθνική μπήκε επιθετικά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, πιέζοντας την άμυνα της Αυστρίας και έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη της ευκαιρία στο 5’, με τον Λημνιό να εκτελεί φάουλ από τα αριστερά, τον Κουλούρη να μην καταφέρνει να «πεταχτεί» στην πορεία της μπάλας, η οποία πέρασε λίγο άουτ. Στο 8’ ο Σάλιακας «βρήκε» με ωραία σέντρα από τα αριστερά τον Λάμπρου, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Σλάγκερ. Στη συνέχεια οι Αυστριακοί πίεσαν για λίγα λεπτά, κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ, αλλά η Εθνική μας ήταν αυτή που δημιούργησε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία στο 25’, όταν ο Λάμπρου εκτέλεσε κόρνερ, ο Καραχάλιος πήρε την χωρίς αντίπαλο την κεφαλιά από κοντά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Αυστριακού τερματοφύλακα.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, λίγο έλειψε οι Αυστριακοί να «ανοίξουν» το σκορ, κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Βέμπερ να κάνει δυνατό σουτ από κοντά, αλλά τον Κότσαρη να αποκρούει εντυπωσιακά! Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με την εθνική μας να είναι καλύτερη από την αντίπαλό της, αλλά να μη βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Στο 50’, ο Γαλανόπουλος υπέπεσε σε φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη μας περιοχή και στηνσυνέχεια της φάσης, ο Γκρμπιτς ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κότσαρη για το 1-0. Ούττε η συνέχεια όμως ήταν καλύτερη.

Η εικόνα της Εθνικής μας στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης ήταν πολύ διαφορετική (προς το χειρότερο) σε σύγκριση με το πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν μετά το γκολ του Γρμπιτς και την εθνική μας να μην μπορεί να κρατήσει σχεδόν καθόλου τη μπάλα στην κατοχή της. Η Ελλάδα ανέβασε ρυθμό στα τελευταία 15 λεπτά του παιχνιδιού, αλλά ήταν ήδη αργά, με τους Αυστριακούς να αμύνονται σωστά και το 1-0 να παραμένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Έτσι, η Εθνική μας δεν κατάφερε να πανηγυρίσει μια μεγάλη πρόκριση στα τελικά του EURO U21 , ενώ, από την άλλη, η Αυστρία προκρίθηκε εκεί για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Αυστρία: Σλάγκερ, Βέμπερ, Πος, Λίνχαρτ, Γκρμπιτς (61’ Κβάσινα), Ούλιμαν, Λιούμπιτς, Βολφ (89’ Ντάνζο), Μπαουμγκαρτνερ (71’ Χόρβατ), Ίνγκολιτς, Λάιμερ

Ελλάδα: Κότσαρης, Σάλιακας, Κουλούρης, Πασαλίδης, Καραχάλιος, Μπουζούκης (65’ Ανδρούτσος), Γαλανόπουλος (80’ Κωτσόπουλος), Λάμπρου (57’ Χατζηγιοβάνης), Χατζηδιάκος, Κυριακόπουλος, Λημνιός